Home / Kiemelt / Vásároljunk saját luxus szigetet!

Vásároljunk saját luxus szigetet!

Ha kellően komoly összeg lapul a bankszámlánkon, annak sincs akadálya, hogy egy saját kis szigettel örvendeztessük meg magunkat.

 

Vajon mi a közös Bill Gates-ben, Leonardo Dicaprioban, Richard Bransonban és Eddie Murphy-ben? Azonkívül, hogy természetesen igen tehetős személyek, a közös vonás nem más, mint hogy a mind négy úriembernek van egy-egy saját szigete. Ők abszolút nem kívánnak megszabadulni féltett kincsüktől, viszont akad egy ugyancsak nagyon gazdag amerikai, egy bizonyos Craig McCaw, aki éppen most bocsájtotta eladósorba a szigetét.

 

A James Island nevet viselő sziget alig 1,5 kilométerre található Vancouver Island partjaitól, területe pedig mintegy 315 hektár. A szigeten található főépület egy 450 négyzetméteres alapterülettel rendelkező, négy hálószobás luxus ingatlan, de ezenkívül többek közt egy kikötő, egy repülőtér, egy nagyon komoly golfpálya, no és persze egy igen hosszú tengerpart is fellelhető rajta.

 

A második világháborúban dinamit üzem működött itt, és volt olyan időszak is, amikor a sziget lakossága meghaladta a 800 főt. A mobiltelefonos iparág egyik úttörőjének számító Craig McCaw 1994-ben vásárolta meg a szigetet, melyet most 75 millió dollár, vagyis átszámítva mintegy 18,5 milliárd forint ellenében szeretne eladni.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...