Home / Kiemelt / Úszó palota-szálloda: Udaipur, és a Taj Lake Palace

Úszó palota-szálloda: Udaipur, és a Taj Lake Palace

Udaipur, Rajasthan Indiának az egyik ékszere. A terület meglátogatásakor és megismerésekor különleges érzések foghatják el a túristákat: egy fejedelmi érzés, még az utcákon és a piacon is, a büszkeséget, az eleganciát sugalják az épületek. S itt található India egyik rózsaszirma, egy privát sziget, a tó közepén: Pichola.

A szállodában egy privát szigeten található, a tó közepén – valójában a szálloda a sziget minden négyzetcentiméterén megtalálható. Úgy helyezkedik el a szigeten és a tó közepén, mint egy csillogó fehér márványból faragott szoboregyüttes és csak akkor válik valósággá, ha közeledünk hajónkkal a szállodához. Évekkel ezelőtt a szárazság miatt kiszáradt a tó, így tevével is meglehetett közelíteni a szállodát. Most már viszont a tóban csodálatos élővilág található.

A szállodát nehéz leírni szavakkal. Sok nyitott , belső teret találhatunk, kézzel festett boltívekkel, és egy mesterséges tavat, liliommal létrehozva, egy különösen csendes helyen, a szálloda központjában, az udvaron, amely körül a legtöbb szolgáltatás, szobák és éttermek helyezkednek el. Bár a hotel egykor otthona volt a királyi családnak, nem az az érzésem, hogy utólag bővítették ki, a szállodai vendégek igényeihez igazodva

A város Udaipur önmagában is egy építészeti csoda, nem is beszélve a fenséges Taj Lake Palaceról. Az épület a 16. századi indiai arisztokrácia kényelmét és stílusát tükrözi, ami egy építészeti csoda. A Lake Palacet 1749-ben fejezték be a Mewar dinasztia utódai számára, akiket csak a Nap Isten leszármazottjai ként ismertek.

A szálloda rengeteg luxussal büszkélkedhet, amelyek azonnali és saját hozzáférést biztosítanak veterán autókhoz, tárgyalókhoz, különtermekhez, laptopokhoz és internethez.

Nem csak a kastély külseje, de a belsőtér is gondosan megtervezett és kidolgozott. Ezt a látszatot tartják fent az ólomüveg panelek, az antik hinták az aranyozott szegélyek és a csillárok is. Ráadásul mindegyik szóbából gyönyör a kilátás a tóra.

Mindenféle tevékenységre van lehetőség a Taj Lake Palace jóvoltából, beleértve a lovaglást, túrázást, Jiva Spa kezeléseket, békés sétákat a kastély területén és azon kívül is.

 

 

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...