Home / Utazás / Ázsiai utazások / Thaiföld- a mosoly országa

Thaiföld- a mosoly országa

Ismerkedjünk meg Délkelet-Ázsia leglátogatottabb országával, a legolcsóbb egzotikus úticélok egyikével!

 

Ezt a természeti kincsekben gazdag országot Laosz, Kambodzsa, a Thai-öböl, valamint az Andamán-tenger határolja. Az egyik legnépszerűbb nyaralóhely, árainak, kultúrájának és lélegzetelállító szépségének köszönhetően. A „thai” szó többek között „szabad”-ot jelent, talán ez az oka annak, hogy az ott élő lakosok arcán szinte folyton látható egyfajta kiegyensúlyozottságot és harmóniát sugárzó mosoly. Van is okuk rá, hisz a térségben ez az egyedüli hely, amely sosem volt gyarmat.

Napjainkban az odautazók belecsöppenthetnek az igazi keleti életérzésbe, bár igaz, a nyugat – azon belül is Amerika- hatása is erősen érződik, viszont nem annyira, hogy az ország elveszítse egyedülálló hangulatát. A hatalmas felhőkarcolók szomszédságában ugyanis megbújik egy-egy kisebb szentély, vagy Buddha szobor, mely a legmeghatározóbb jelképe az itteni kultúrának.

 

 

Thaiföld bővelkedik a természeti kincsekben, mivel nagy részét trópusi dzsungel borítja, tele indákkal, liánokkal, óriási, zöldellő fákkal, melyek megannyi élőlény lakhelyéül szolgálnak. Amennyiben szerencsénk van, megpillanthatunk egy-egy tapírt, vagy szarvast, de a legnagyobb esélye a majommal való találkozásnak van, mivel nagy számban megtalálhatóak az ország egész területén.

 

Bangkok

 

Az ország fővárosa, valamint turistaközpontja, a nyolcmillió lakosú Bangkok, melynek thai neve: „angyalok városa”. Csillogó fények, arany templomok, pompás paloták, bárok, valamint magával ragadó, pezsgő hangulat várja az odalátogatókat. Szinte sohasem alszik, állandóan pörög, így a nyugalomra vágyók inkább Thaiföld egy csendes tengerpartjára menjenek, például Patong Beach-re, vagy Maya Bay-re.

Aki Bangkokban jár, feltétlen meg kell, hogy nézze a híres Királyi Palotát, mely ma is a királyi esküvők és ceremóniák színhelyéül szolgál és a legszentebb helyek egyike az országban. Ezen kívül a Smaragd Buddha Templomba is érdemes betérni, ahol megtekinthető a 66 centis smaragd Buddha szobor. Neve ugyan megtévesztő, mivel jádéból van kifaragva, értéke mégis felbecsülhetetlen, mivel hatalmas szerepet tölt be a vallási identitásban.

 

 

Bangkokot a Kelet Velencéjének is nevezik, mivel az olasz városhoz hasonlóan itt is számtalan csatorna található, ahol romantikus csónakázáson is részt vehetünk. Bár igaz, ezek egy részét feltöltötték, de sajnos kimutatható, hogy a terület évről évre süllyed, csakúgy, mint Velence.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...