Home / Utazás / Afrikai utazások / Szafari túra Kenyában

Szafari túra Kenyában

Felejtetlen élményt nyújthatnak a kenyai szafari túrák, ahol valódi élőhelyükön, teljes szabadságukat élvezve találkozhatunk azokkal a különleges állatokkal, amelyeket csak az állatkertekben láthatunk egy-egy röpke pillanat erejéig.

 

Kenya Afrika keleti részén, az Egyenlítő mentén terül el, mely vonzó úti cél a kalandvágyó turisták számára. Az ország változatos természeti kincsekben bővelkedik, ugyanúgy megtalálhatóak rajta varázslatos tengerpartok, mint magas hegyvidékek, így mind az aktív, mind a passzív kikapcsolódás kedvelői megtalálhatják az igényeiket kielégítő tevékenységeket. Egy valamiben azonban mindkét tábor közös: egyik se hagyná ki Kenya fő programjait, a híres szafari kalandozásokat!

 

 

Afrikai állatok és növények paradicsoma

 

A szafari szó eredetileg utazást jelent, tehát ezen alkalmakkor testközelből megcsodálhatjuk azt az élővilágot, amiről eddig csak hallottunk, vagy olvastunk. Nem mindenki élheti át azt, hogy egy dzsiptúra keretein belül oroszlánok, zsiráfok és elefántok közt ismerheti meg ezt a különleges szépségű és hangulatú tájat. Jó érzés a fejlettebb országok modern és nyüzsgő forgatagából kiszakadni és belecsöppenni az érintetlen természetbe, ahol nincsenek beton utak, plázák, forgalmi dugók, szmog, csakis az ott lévő háborítatlan élővilág.

 

Kenyában több nemzeti park és rezervátum várja az odalátogatókat, ahol általában csoportos túrákat indítanak, hogy bebarangoljuk a környéket. A leghíresebb az a Masai Mara Nemzeti Rezervátum, a maga 1 510 négyzetkilométerével. Nagy számban élnek itt oroszlánok, antilopok, zebrák, elefántok, zsiráfok, és ha szerencsénk van, akkor akár vadászat, vagy vándorlás közben is megfigyelhetjük őket. Mivel a terület már ősidők óta a maszáj törzshöz tartozik, őket is láthatjuk, ahogy teljesen nomád körülmények között élik az életüket, de számítsunk rá, hogy ha falujukba megyünk, belépőt kérnek érte. Igaz, régebben rendszeres rabló hadjáratokon vettek részt, hogy megszerezzék a szomszédos törzsek javait, de szerencsére ez az időszak elmúlt, és mára leginkább állattenyésztésből élnek.

 

 

Mivel Kenya éghajlata trópusi, így egész évben meleg az idő, az évszakokat csupán a csapadék mennyisége különbözteti meg (áprilistól júniusig a legcsapadékosabb). A hőmérséklet májustól októberig 20-28 0C , míg novembertől áprilisig 28-33 0C körül mozog, de a magas páratartalom miatt ezt sokkal többnek érezni.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...