Home / Utazás / Afrikai utazások / Sri Lanka különleges varázsa

Sri Lanka különleges varázsa

Sri Lanka különleges varázsát a brit gyarmatbirodalom örökségeinek és a buddhista hagyományoknak sajátos keveredése adja. 2000 éves műemlékei, templomai, őserdői és nemzeti parkjai, kókuszpálmákkal tarkított tengerpartja egzotikus utazásra csábítja a turistákat. Vendégszerető lakosaival várja Önöket Srí Lanka.

A pihenni vágyóknak tengerparti szállodák sora ad lehetőséget a kikapcsolódásra. Az ősi romvárosok építészeti, szobrászati emlékei páratlan élményben részesítik az odautazót. Ázsia egyik leghíresebb botanikus kertje, a vadrezervátum, a tea- és fűszerültetvények maradandó emlékekkel ajándékozzák meg az odalátogatót.

Főbb látnivalók:

Dambulla: egyedi és fontos történelmi hely, a Világörökség része, környékén 80 barlanggal, melyekbe a szerzetesek meditálni jártak. Fő látványossága az 5 barlangszentélyből álló együttes, szobrokkal és festményekkel.

Kandy: Colombo után a második legnagyobb város, Sri Lanka korábbi fővárosa. Legfőbb nevezetessége a Fog Templom, ahol Buddha fogát tartják, de több más templomot is találunk itt, a hely valódi kulturális központ. Botanikus kertje, mely a legnagyobb Sri Lankán, szintén megér egy látogatást. Trópusi növényei, hatalmas fái, több száz orchidea faja, fűszerkertje, tele egzotikus fűszerekkel (vanília, kardamon, bors) elkápráztatják az idelátogatókat.

Sigiriya: érdekessége a 200 m magas sziklára épített palota Kassapa király uralkodása idején az V. században, melynek romjait még ma is megcsodálhatjuk. 18 éves uralkodása után a szerzetesek lakhelye lett. Felejthetetlen élmény, hogy a sziklára egy keskeny vaslépcsőn keresztül fel lehet kapaszkodni, melynek tetejéről lélegzetelállító látvány tárul elénk. Kihagyhatatlan!
Pinnawela: 1972-ben alapított elefántárvaházba látogathatunk el, ahol több mint 80 árván maradt vagy beteg állatot gondoznak. Főattrakció az etetésük, melyben a látogatók is segíthetnek. Megfigyelhetjük, ahogy az elefántok naponta megfürödnek a közeli folyóban, ahova a városka szűk utcáján keresztül, tőlünk alig néhány méterre sétálnak le.
Sri Lanka a gyógyításban is egyedi. A szigeten ugyanis nem használnak gyógyszert, hanem a betegségeket gyógynövényekkel kezelik. Mindezt a látogatók is kipróbálhatják és megtapasztalhatják jótékony hatásait.

Vízum: belépéskor vízum szükséges, mely 7.000 Ft/fő
Oltások: nincs kötelező oltás

További információ
vagy telefonon: 239-4848
Friss hírek, beszámolók Facebook oldalon: Kattintson ide

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...