Home / Utazás / Afrikai utazások / SEYCHELLES-SZIGETEK

SEYCHELLES-SZIGETEK

A Seychelle-szigetek egyedülálló. Az egyetlen gránit sziget az óceán közepén, a világ legnagyobb korál atollja, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó “Édenkertjévé”. A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága tette híressé.

A Seychelle-szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai-óceánban található. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van. A Seychelles-szigeteknek 80.000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik. Seychelle társadalmát a multikulturalitás harmóniája jellemzi. A történelem során a világ összes tájáról vándoroltak ide különböző etnikumú emberek: felszabadított rabszolgák, európai telepesek, politikai üldözöttek, kalandorok, arab, perzsa, indiai és kínai kereskedők.

Így vált Seychelles a kultúrák olvasztótégelyévé és alakult ki e befogadó és élettel teli társadalom. Az itt élő emberek rendkívül barátságosak, kedvesek, segítőkészek. Előfordulhat, hogy meghívják a turistát ebédre, vacsorára. A seychelles-i ételek kiválóan ötvözik a franciák kifinomult, az indiaiak egzotikus és a távol-keletiek pikáns ízeit. Legfőbb alapanyaga a hal, amit gyakran fűszeres paradicsomos szósszal és rizzsel tálalnak. Érdemes kipróbálni a leveseket, közülük is a méltán népszerű „tec-tec” levest. Kihagyhatatlan desszert a nouga elnevezésű édes kókuszpuding.
A Seychelles-szigeteket már időszámításunk szerint 500-ban felfedezték, de a szigetet először az angolok gyarmatosították. 1903 óta autonóm terület.
Seychelle irigylésre méltó éghajlata mindig kellemesen meleg és kiegyenlített. A hőmérséklet ritkán esik 24 °C alá vagy emelkedik 32 °C fölé. Az éghajlati viszonyok ideálissá teszik az országot a nap- és tengerimádók számára.


Seychelles-szigetekre történő utazás esetén partnerünk tálával várja Önöket, önállóan semmit nem kell intézni.

Superior Magazin által kiemelt szállodák és árak. Információ: www.safaritravel.hu vagy Tel – 239-4848

Kempinski Seychelles Resort*****/Mahé

A szálloda Mahé exkluzív déli végén található, a híres Baie Lazare partszakaszon. A szálloda luxusszobákat kínál erkéllyel vagy terasszal. Az üdülőhelyen egy szabadtéri medence, valamint wellness-létesítmények várják a vendégeket.

Árak
Részvételi díjak Ft/fő/éj Kempinski Seychelles Resort***** / Hillview szoba reggelivel
Indulási időpontok Kétágyas Egyágyas
2013. jan. 20. – 2013. feb. 14. 45.900 77.500
2013. feb. 15. – 2013. ápr. 4. 51.500 88.500
2013. ápr. 5. – 2013. ápr. 30. 45.900 77.500
Félpanziós felár: 18.900.- Ft/Fő/éj; gyerek (6-12 éves) 9.900.- Ft/fő/éj
Transzfer Mahé reptér- szálloda – Mahé reptér: 17.900.- Ft/főAz árváltoztatás jogát az utazási iroda fenttartja!TOVÁBBI SZÁLLÁSOK ÓRIÁSI VÁLASZTÉKBAN SUPERIOR KEDVEZMÉNNYEL
– ÉRDEKLŐDJÖN IRODÁNKBAN! Kattintson IDE

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...