Home / Utazás / Hotel / Penthouse lakosztály Párizsban

Penthouse lakosztály Párizsban

Mielőtt a liftet feltalálták volna a legfelső emelet mindig a szolgáké volt. De minden megváltozott amikor Elisha Otis feltalálta a felvonót 1852-ben. Ingatlan mágnások és szálloda tulajdonosok rájöttek, hogy az épület legfelső szintjei kiaknázatlan területek. Ezért elkezdték kialakítani a tetőtéri rezidenciákat és penthouse lakosztályokat a felhőkarcolók tetején.

Az egyik legújabb penthouse Párizsban a Four Seasons Hotel George V-ben nyitotta meg lakosztálya ajtaját. 360 fokos panoráma nyílik az erkélyen keresztül a vendégek szeme elé, amit rossz idő esetén akár a 160 négyzetméter alapterületű rezidenciából is megfigyelhetnek. Pierre-Yves Rochon belsőépítész tervezte ezt a lakosztályt, egy helyet ahol az idő nem számít.

Az impozáns bézs márvány fürdőszoba úgy lett kialakítva, mintha a vendég a nappaliban ülne és a kilátást csodálná. A óriási zuhanyzó mellett egy fényterápiás jacuzzi áll.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...