Home / Kiemelt / Papeete szigete: víz egy kosárból – a világörökség része

Papeete szigete: víz egy kosárból – a világörökség része

Papeete Francia Polinézia fővárosa, amely Franciaország tengerentúli területeihez tartozik a Csendes-óceánon. A város Tahiti és Francia Polinézia kormányzati, kereskedelmi, ipari és gazdasági központja, a francia polinéziai turizmus gócpontja és egyben egy forgalmas kikötő. A Szél felőli szigetek a Társaság-szigetek része. A Papeete név azt jelenti, hogy “víz egy kosárból”. Papeete városi lakossága a 2007-es népszámláláskor 131695 fő volt. A városközpontban forgalmas utcákat találni. Mivel az utcák keskenyek, ezért néha problémát jelent a nagy forgalom. A belvárosból, a Pomare is a freeway that starts close to the town center and it starts with a street named Pomare körúttól indul egy autópálya. A városba a külföldi túristák jellemzően az 1962-ben átadott Faaa Nemzetközi Reptéren keresztül érkeznek. Onnan gyakran repülnek tovább az Air Tahiti légitársaság gépeivel a terület további szigeteire. A Moorea komppal át lehet kelni Moorea szigetre vagy egyéb óceánjárókkal Bora Borára.

SUPERIOR MAGAZINNAL 21 NAP ALATT A FÖLD KÖRÜL: A VILÁG LEGSZEBB SZIGETEIN

Bp-Hawaii-Tahiti-Moorea-Bora Bora-Fiji-Új-Kaledónia-Sydney-Bp

ÚJ PROGRAM – MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL!

Indulási időpont: 2013. nov. 1 – 21.
Időtartam: 21 nap repülővel és a Celebrity Millennium hajóval

1. nap: Repülés Bp-Honolulu 2 átszállással. Transzfer a 4* szállodába luxuslimuzinnal (1 éj).
2. nap: Körutazás Oahu szigetén: Paloták, kilátópontok, Pearl Harbour emlékhely, kenuzás, mulatságos műsorok a Polinéz Kultúrális Központban. Behajózás, vacsora a luxushajón.
3-7. nap: Napozás, pihenés, fürdés. A 2100-személyes 2000-ben épült luxushajó szolgáltatásainak (medencék, pezsgőfürdők, szauna, edzőterem, szépségszalon, szórakoztató műsorok, esti varieté, kaszinó, stb) élvezése.
8. nap: 8.00 kikötés Papeete, Francia Polinézia fővárosában. 5-órás szigetkörút: vízesés, Cápanárium, Gauguin-múzeum, Botanikus Kert, tengeri szökőkút. Hajóindulás éjfélkor.
9. nap: 8.00 kikötés Moorea szigetén. Rájasimogatás, úszkálás a kristálytiszta türkizzöld tengerben. A cakkos formájú hegyek látványa. Hajóindulás 17.00.
10. nap: 7.00 kikötés Bora Borán, melyet a világ legszebb szigetének tartanak. Gyönyörködés a környező tájban, a különféle tengerszínekben, korállnézés, cápa- és rájaetetés 1-méteres vízben. Hajóindulás 16.00.
11-12. nap: Pihenés, fürdés a hajón.
13-14. nap: Pihenés, fürdés a hajón, a dátumvonal átlépése, nov 13 helyett nov 14 lesz.
15. nap: 7.00 kikötés Suva, Fiji-szigetek fővárosában. Városnézés, Elnöki Palota, csónakázás a Kultúrális Központban: tradicionális házak, tűzcsiholás, szövés, Fiji harci öltözékek. Hajóindulás 16.00.
16. nap: Hajózás a tengeren, pihenés, fürdés.
17. nap: 9.00 kikötés Noumea. Panoráma városnézés Új-Kaledónia fővárosában, szigettúra. Különleges sziklaalakzatok megtekintése a tengerparton. Hajóindulás 16.00.
18-19. nap: Hajózás a tengeren, pihenés, fürdés.
20. nap: 6.00 kikötés Sydney. Reggeli után a hajó elhagyása. Séta a belvárosban, a csodálatos panoráma élvezése több kilátóponttól (Operaház, Öbölhíd). Ajándék vásárlási lehetőség. Délután a hazarepülés megkezdése.
21. nap: Hazaérkezés 2 átszállás után a menetrend függvényében Bp-re, vagy hosszabbítás Ausztráliában igény szerint

Bővebb információt ide kattintva olvashatsz!

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...