Home / Kiemelt / Oahu szigete a világtörténelem sorsfordító helyszíne

Oahu szigete a világtörténelem sorsfordító helyszíne

Oahu az Amerikai Egyesült Államok Hawaii államának a harmadik legnagyobb területű szigete. Az állam lakosságának a 75%-a itt él. Beceneve: „A gyülekezőhely”. Az 1557 négyzetkilométeres sziget körülbelül két és fél-három millió éve egy vulkánkitörés után keletkezett. Egykori vulkánja lepusztult formában alkotja a párhuzamosan futó Koolau- és Waianae-hegységrendszert, amelynek lagmagasabb pontja az 1230 méteres Kaala csúcs. A sziget I. Kamehameha király ideérkezése előtt saját vezérrel és hadsereggel rendelkezett. Itt található a Hawaii-szigetek egyetlen nagyvárosa, egyben az állam székhelye, Honolulu.

Látnivalók

  • Honolulu – 1884 óta Hawaii szövetségi állam székhelye és fő kikötője.
  • Waikiki – a település a sziget legjelentősebb üdülőövezete, köszönhetően az itt található mintegy két és fél kilométer hosszú, hófehér homokkal borított tengerparti strandnak.
  • Pearl Harbor – a világtörténelem sorsfordító helyszíne. Az eredetileg gyöngyhalászok munkahelyéül szolgáló öböl mára egybeforrt a történelemmel.
  • USS Arizona Nemzeti Emlékhely – a USS Arizona csatahajó roncsai fölé állított emlékhely annak az 1777 tengerésznek állít emléket, akik 1941. december 7-én itt vesztették életüket. A hajóval egyetlen, 800 kilogrammos bomba végzett. A hatalmas hajót kilenc perc alatt nyelték el a hullámok.
  • USS Bowfin Tengeralattjáró Múzeum – a USS Bowfin tengeralattjáró az Államok keleti partján élő édesvízi halról kapta nevét. 1942. július 23-án bocsátották vízre Maine államban. A második világháborúban Indonézia és Japán között járőrözött, és elsüllyesztett 15 kereskedelmi hajót valamint egy fregattot. Ez torpedózta meg a Tsushima Maru hajót, amely a háború vége felé civil menekülteket szállított Okinawából Kagoshimába. 1986 óta állami emlékhely.
  • Missouri csatahajó – az Iowa-osztályú USS Missouri az Amerikai Haditengerészet legendás csatahajója. 1944. január 6-án New Yorkban bocsátották vízre. A második világháború során számos csatában vett részt. 1945. szeptember 2-án ennek a hajónak a fedélzetén írták alá Japán kapitulációját. Részt vett a koreai háborúban valamint 1991-ben az Öbölháborúban is. 1995-ben nyugállományba helyezték, majd 1998-tól múzeumként működik.
  • Hanauma-öböl Állami Tengeri/Tengeralatti Nemzeti Park – a hajlított formájú öböl Oahu egyik legszebb látnivalója.
  • Sea Life Park – a magántulajdonban lévő park a tengeri élővilágot mutatja be.
  • Polinéz Kulturális Központ – a mormon egyház alapította, azzal a céllal, hogy bemutassa Szamoa, Új-Zéland, Fidzsi, Tahiti, Tonga, a Marquesas-szigetek és Hawaii kultúráját. A központ 42 hektáros területen található.

SUPERIOR MAGAZINNAL 21 NAP ALATT A FÖLD KÖRÜL: A VILÁG LEGSZEBB SZIGETEIN

Bp-Hawaii-Tahiti-Moorea-Bora Bora-Fiji-Új-Kaledónia-Sydney-Bp

ÚJ PROGRAM – MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL!

Indulási időpont: 2013. nov. 1 – 21.
Időtartam: 21 nap repülővel és a Celebrity Millennium hajóval

1. nap: Repülés Bp-Honolulu 2 átszállással. Transzfer a 4* szállodába luxuslimuzinnal (1 éj).
2. nap: Körutazás Oahu szigetén: Paloták, kilátópontok, Pearl Harbour emlékhely, kenuzás, mulatságos műsorok a Polinéz Kultúrális Központban. Behajózás, vacsora a luxushajón.
3-7. nap: Napozás, pihenés, fürdés. A 2100-személyes 2000-ben épült luxushajó szolgáltatásainak (medencék, pezsgőfürdők, szauna, edzőterem, szépségszalon, szórakoztató műsorok, esti varieté, kaszinó, stb) élvezése.
8. nap: 8.00 kikötés Papeete, Francia Polinézia fővárosában. 5-órás szigetkörút: vízesés, Cápanárium, Gauguin-múzeum, Botanikus Kert, tengeri szökőkút. Hajóindulás éjfélkor.
9. nap: 8.00 kikötés Moorea szigetén. Rájasimogatás, úszkálás a kristálytiszta türkizzöld tengerben. A cakkos formájú hegyek látványa. Hajóindulás 17.00.
10. nap: 7.00 kikötés Bora Borán, melyet a világ legszebb szigetének tartanak. Gyönyörködés a környező tájban, a különféle tengerszínekben, korállnézés, cápa- és rájaetetés 1-méteres vízben. Hajóindulás 16.00.
11-12. nap: Pihenés, fürdés a hajón.
13-14. nap: Pihenés, fürdés a hajón, a dátumvonal átlépése, nov 13 helyett nov 14 lesz.
15. nap: 7.00 kikötés Suva, Fiji-szigetek fővárosában. Városnézés, Elnöki Palota, csónakázás a Kultúrális Központban: tradicionális házak, tűzcsiholás, szövés, Fiji harci öltözékek. Hajóindulás 16.00.
16. nap: Hajózás a tengeren, pihenés, fürdés.
17. nap: 9.00 kikötés Noumea. Panoráma városnézés Új-Kaledónia fővárosában, szigettúra. Különleges sziklaalakzatok megtekintése a tengerparton. Hajóindulás 16.00.
18-19. nap: Hajózás a tengeren, pihenés, fürdés.
20. nap: 6.00 kikötés Sydney. Reggeli után a hajó elhagyása. Séta a belvárosban, a csodálatos panoráma élvezése több kilátóponttól (Operaház, Öbölhíd). Ajándék vásárlási lehetőség. Délután a hazarepülés megkezdése.
21. nap: Hazaérkezés 2 átszállás után a menetrend függvényében Bp-re, vagy hosszabbítás Ausztráliában igény szerint

Bővebb információt ide kattintva olvashatsz!

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...