Home / Kiemelt / Korzika- az ezerarcú sziget

Korzika- az ezerarcú sziget

 

Kevés olyan sziget van a világon, mely annyira bővelkedne természeti kincsekben, mint Korzika. Akár a gyönyörű táj, akár a történelmi városrészek miatt látogatunk el oda, egész biztosan életre szóló élményekkel lehetünk gazdagabbak.

 

Ile de beauté- azaz a szépség szigete: ezzel a névvel illetik a helyi lakosok Korzikát, mesés természeti adottságainak köszönhetően. A Földközi-tengeren elterülő sziget csodálatos, vadregényes tájai, hegyvonulatai, völgyei, vízesései, valamint kristálytiszta patakjai mind hozzájárultak ahhoz, hogy Napóleon szülőföldje kiérdemelje ezt a megtisztelő elnevezést. Egyharmada természetvédelmi terület, így számtalan különleges élőlénnyel találkozhatunk ott, bár a legtöbb turistát mégis lélegzetelállító hegycsúcsai, és homokos öblei vonzzák.

 


„Hegy a tengerben”

 

Guy de Maupassant úgy jellemzi Korzikát, mint egy hegyet a tengerben. Ez a leírás igencsak találó, mivel messziről valóban úgy néz ki, mintha óriási hegyvonulatok emelkednének ki a tenger mélyéből. Ezek egy része a 2000 métert is meghaladja, és többségük turistaútvonalon viszonylag könnyen megközelíthető, így a sziget egy igazi paradicsom az extrém sportok és az aktív kikapcsolódás kedvelőinek. Ahogy egyre magasabbra érünk, elénk tárul a táj elképesztő szépsége, a rengeteg völgy, az azúrkék tenger, a csipkés hegyvonulatok, közben pedig jó mélyen beszippanthatjuk az egyedülálló magaslati levegőt. Korzika ezen részének egyik legnépszerűbb látnivalója a sziget legnagyobb, kb. 100 méteres vízesése, a Piscia di Gallo- bár azt hozzá kell tenni, elég meredek és szűk utakon kell átverekednünk magunkat ahhoz, hogy megpillanthassuk.

A hegyvidékeken kívül természetesen a tengerpartok és a csendes öblök szerelmesei is kihasználhatják a terület adta lehetőségeket. Még nyáron, csúcsszezonban is találhatunk a nyugati részén eldugott sziklás szakaszokat, ahol teremtett lélek sincs, míg keleten homokos tengerpart nyújt kikapcsolódási lehetőségeket.


Kisvárosi hangulat

 

Korzika egy igazi európai sziget, ahonnan amennyire csak tudják, kiszorítják a nyugati világ nagyvárosi pörgését, és inkább mediterrán kis utcák várják az odalátogatókat. Hatalmas szállodák és hotelek csupán elvétve akadnak, inkább kellemes, otthonos apartmanokat találunk, így a sziget megőrizheti jellemző romantikus hangulatát. Talán Korzika legnagyobb városa, Bastia az, ahol valamivel nagyobb a pezsgés, ezért aki a szigeten van, annak érdemes oda is ellátogatnia. Itt többek között megismerkedhet az óvárosban lévő, barokk építészeti stílus remekeivel, meseszép kikötőjével és a magával ragadó St. Nicolas térrel.

 

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...