Home / Kiemelt / Kirándulás a Medve-szurdokon

Kirándulás a Medve-szurdokon

Ausztria egyik legkedveltebb úticélja, az aktív túrázok paradicsoma. A Medve-szurdokban állóképességünket próbára téve gyönyörködhetünk a természet hihetetlen szépségében.

 

169 fahíd, közel 3000 lépcsőfok, valamint lélegzetelállító vízesések- röviden ez jellemzi a Mixnitz falujától nem messze lévő hatalmas szurdokot. Annyiban az összes odalátogató véleménye megegyezik, hogy a három eurós belépő csekély összeg ahhoz képest, ami a szemünk elé tárul a kirándulás során.

Ahhoz, hogy elérjük az első lépcsőket, meg kell tennünk kb. egy órás túrát, de megéri, hisz’ az alatt is magunkba szívhatjuk az erdei friss levegőt, és megismerkedhetünk a gyönyörű tájjal. Ezt az utat tekintsük egy kis bemelegítésnek, mivel utána igazán igénybe kell vennünk lábainkat!

 

 

Mikor elérkeztünk a tényleges bejárathoz, onnan már nincs visszaút! Szó szerint, ugyanis a lépcsők annyira keskenyek, hogy csakis előre lehet menni, visszafele már nem fordulhatunk, ugyanis az baleset-és életveszélyes! Ahogy rálépünk a fából készült hidakra, létrákra, és megyünk felfelé, hihetetlen látvány tárul a szemünk elé: óriási sziklák, hatalmas szakadékok, valamint mellettünk csobogó vízesések, melyek cseppjeit akár bőrünkön is érezhetjük. Ha szerencsések és csendesek vagyunk, akár még zergékkel is találkozhatunk, ahogy egyre inkább megközelítjük a csaknem 1300 méteres magasságot.

 

 

Még mielőtt bárki is megijedne, ezek a falétrák igen strapabíróak és stabilak, tehát egy pillanatig se féljünk attól, hogy lábunk alól eltűnne egy-egy lépcsőfok, ugyanis folyamatosan ellenőrzik, és újítják fel azokat- erről tanúskodik a rendetek fahenger, amik a létrák közelében hevernek. Viszont annak ellenére, hogy biztonságos, kisgyerekeknek és tériszonyosoknak nem ajánlatos az út megtétele, mivel minél magasabban hódítjuk meg a szurdokot, annál nagyobb szakadékok tátonganak alattunk. Szerencsére nem egyhuzamban kell megmászni a fokokat, ugyanis bizonyos időközönként apró pihenőhelyeket alakítottak ki a sziklafalakban, ahol kicsit kipihenhetjük magunkat, miközben beszívjuk a magaslati friss levegőt.

 

Még mielőtt bárki nekivágna a túrának, érdemes beszerezni egy kényelmes túrabakancsot, mert a számtalan lépcsőfok igencsak megviseli a talpakat, valamint fontos, hogy mindenképp vigyünk magunkkal melegebb felsőrészt, mivel abban a magasságban már igen hűvössé válhat az idő!

 

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...