Home / Utazás / Hol található a luxus fővárosa?

Hol található a luxus fővárosa?

A világ leggazgadabb emberei szerint egyértelműen a brit fővárosnak van a legnagyobb presztízse.

 

A Knight Frank Research és a Citi Private Bank által közösen készített, Wealth Report nevezetű felmérés arra hivatott választ adni, hogy az igazán tehetősök számára a világ mely városai bírnak a legnagyobb jelentőséggel. Talán nem meglepő, hogy a lista első helyén a brit főváros, London szerepel, mely mind üzleti, mint kulturális, mind pedig életminőségbeli szempontok alapján könnyen az élre katapultálta magát.

 

A gazdagok és befolyásos emberek által fontosnak ítélt városok toplistáján az amerikai Nagy Alma, vagyis New York leledzik a második helyen, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az ázsiai Hongkong állhat fel. A szerelem és romantika városaként jegyzett francia főváros, Párizs a negyedik helyet zsebelte be, Szingapúr pedig éppen hogy csak befért a Top5-ös csapatba. A lista hatodik helyén az Egyesült Államokbeli Miami tanyázik, majd pedig a svájci Genf, a kínai Sanghaj, az ugyancsak kínai Peking, illetve a német Berlin következik a sorban.

 

Egy másik, ugyancsak a közelmúltban készített toplista pedig arra világít rá, hogy a világ mely városaiban a legdrágább az élet. Ezen a listán Zürich, Tokió és Genf szerepel az első három helyen, majd pedig ezt követően Oszaka, Oslo, Párizs, Sydney, Melbourne, Szingapúr és Frankfurt sorakozik szépen egymás után.

A legdrágább város
Zürich

Tekintse meg

kettéválik a tenger

Tudtad, hogy évente kétszer kettéválik a tenger Dél-Koreában?

Négynapos fesztivált tartanak Dél-Koreában évente annak megünneplésére, hogy egy óra erejéig szó szerint kettéválik a ...