Home / Utazás / Afrikai utazások / Gránit sziget az Óceán közepén

Gránit sziget az Óceán közepén

A Seychelle-szigetek egyedülálló. Az egyetlen gránit sziget az óceán közepén, a világ legnagyobb korál atollja, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó “Édenkertjévé”. A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága tette híressé. A Seychelle-szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai-óceánban található. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van. A Seychelle-szigeteknek 80.000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik. Az itt élő emberek rendkívül barátságosak, kedvesek, segítőkészek. Előfordulhat, hogy meghívják a turistát ebédre, vacsorára.
A Seychelle-szigeteket már időszámításunk szerint 500-ban felfedezték, de a szigetet először az angolok gyarmatosították. 1903 óta autonóm terület.

 

Mahé
Mahé a legnagyobb sziget, a népesség 90%-a itt lakik. Itt található a főváros Mahé, a legnagyobb kikötő és a nemzetközi repülőtér is. Ezt a látványos szigetet magas hegyek, és buja növényzet uralja. Számtalan finomhomokos strandja van.
Északon Beau Vallon a legnagyobb, és egyben legnépszerűbb partszakasz. Finom homok, tiszta part, éttermek, bárok, szórakozási és sportolási lehetőségek széles választéka várja az ide látogatókat. Mivel a korallgát a partok előtt itt megszakad, a víz főleg októbertől áprilisig nagy hullámokkal érik el a partot, így a vizisportok kedvelőinek kedvez. Májustól szeptemberig ez a part is nyugodt, fürdőzésre alkalmas. Bel Ombre a Beau Vallon folytatása. Picit messzebb van a nyüzsgéstől, szép, fehérhomokos partja mentén elegáns szállodákat találunk. A sziget dél-nyugati oldalán található partok egymást érik, keleten teljesen egybefolynak. Ezek a partok is tiszták, fehér homokkal borítottak, ám kisebbek, hangulatuk nyugodtabb, mint az északiaké.

 

Praslin
Seychelles második legnagyobb szigete, a Vallée de Mai otthona. Ez az egyetlen hely a földön, ahol megtalálható az érdekes alakú Coco de Mer (tengeri kókusz) pálma, mely több mint 200 évig is élhet. A szigeten óriási sziklák váltakoznak gyönyörű tengerpartokkal.
Praslin szigetén összesen két település található, melyek paradicsomi hangulatot árasztanak jellegzetes kis utcáival, fehér homokos, nyugodt strandjaival, öbleivel és gyönyörű környezetével.

 

 

 

 

La Digue
Népesség szempontjából a harmadik legnagyobb sziget. Mennyei, finom, fehérhomokos tengerpartjaival ideális a nyugalmas pihenést kedvelőknek.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...