Home / Kiemelt / Barangolás Barcelonában

Barangolás Barcelonában

A spanyol város gyönyörű és egyben különleges épületei, a híres focicsarnoka, illetve lélegzetelállító parkjai, kertjei, remek lehetőséget kínálnak az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek.

 

Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa, mely méltán kiérdemelte a Katalán tartomány fővárosa címet. Miután megtekintettük gyönyörű kikötőjét, a település bebarangolása során folyton valami híres, avagy furcsa épületbe ütközünk. Amennyiben itt járunk, szánjunk rá pár napot, hogy alaposan megismerhessük, ugyanis egyetlen délután során szinte lehetetlen megcsodálni a város összes szépségét.

 

 

Sagrada Familia

 

Barcelona fő látványossága az 1883 óta folyamatosan épülő templom, melynek befejezési időpontja máig kérdéses. Ahogy a legtöbb nevezetesség a városban, ez is Antoni Gaudi nevéhez fűződik, aki – ha már valaki járt a Katalán fővárosban, az tudja- közel sem a megszokott formák és kialakítások híve. Az épület a Szent Család temploma, és 2010-ben XVI. Benedek pápa felszentelte, és bazilikává nyilvánította. A Világörökséghez tartozó alkotás jellegzetessége, hogy különböző részei különböző építészeti stílus jegyeit viseli magán- így nem lehet egyértelműen sehova sem kötni, de leggyakrabban a szecesszióhoz, illetve a kubizmushoz sorolják.

 

 

Casa Batllo

 

Szintén Gaudi munkáját dicséri egy lakóház teljes átalakítása. A híres építészt egy spanyol üzletember, Joseph Batllo kérte fel, melynek eredményeképpen megszületett a város azon épülete, melyen minden szem megragad. Hogy mégis mi olyan különleges benne? Az, hogy nincs egyetlen egyenes fala sem, így messziről úgy tűnik, mintha óriási csontokból építették volna, ezért inkább hasonlít egy rajzfilmben lévő házhoz, mint egy, a Világörökséghez tartozó épülethez. Természetesen a belső rész díj ellenében bárki számára megtekinthető, ahol több érdekességgel is találkozhatunk.

 

 

Casa Milá

 

A La Pedrera néven is ismert épület Gaudi utolsó lakóháza volt. Kialakításában igazán hasonlít a már említett Casa Batllo-hoz, viszont ez inkább egy gyönyörű, hatalmas barlanghoz hasonlít. Tetején számos, szürrealista kémény található, mely igazán illik az egész építmény sajátos, elvarázsolt hangulatához. További érdekessége, hogy tervek nélkül, csupán vázlat alapján készült ez a tenger hullámaira emlékeztető homlokzattal rendelkező alkotás.

 

 

Güell park

 

A Güell park kötelező látnivaló minden Barcelonába látogató számára, ahol ötvöződik Gaudi építészete, valamint a természet csodálatos világa. Mintha egy elvarázsolt helyre csöppennénk, nem is csoda, hisz’ a híres építész sokáig itt élt családjával. Az ingyen megtekinthető, 17 hektáros területen mindig valami furcsaságba botlunk: hatalmas, színes mozaikokból kirakott állatok, szürrealista szobrok, eldőlni látszó oszlopok. Mondani sem kell, a Güell park az UNESCO Világörökség részét képezi.

 

 

 

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...