Home / Kiemelt / Bali – az istenek szigete

Bali – az istenek szigete

Bali legfontosabb vonzerejét elsősorban a finomhomokos, pálmafákkal övezett strandok jelentik, de nem csak ezért érdemes erre a gyönyörű szigetre utazni.  A trópusi erdőkkel borított hegyek, a zöldellő teraszos rizsföldek, a számtalan templom, a múzeumok, a helyi kultúra, az ékszerkészítők, fafaragók és festők falvai, varázslatos hangulatú, kecak vagy a látványos barong táncok bemutatói mind ámulatba ejtik az utazókat. Összegyűjtöttük azokat a legfontosabb látnivalókat, melyet mindenképpen érdemes felkeresni, ha Balin járunk.

Besakhi Templom
Bali legnagyobb templom-komplexuma, a sziget legmagasabb hegyének (Gunung Agung) oldalában áll, kb 1000 méter magasan. A vulkanikus kőzetből épült komplexum 25 templomból áll, melynek központja az Agung vagy más néven Siva-templom. Különleges és ritka szertartások helye.

Tanah Lot templom
Balin egyik nagy tengeri szentélye, mely a 16. században épült és a világörökség része. Egy olyan szikla tetejére, amely a parttól mintegy 50 méterre emelkedik ki a tengerből.  A sziklához csak apálykor lehet száraz lábbal begyalogolni, dagálykor a víz elzárja a szárazföldtől a templomban levőket.

Uluwatu templom
A helyiek egyik legszentebb helye, az Uluwatu templom a Bukit-félszigeten található, egy sziklaperem szélére épült. A 11. században egy java pap, Empu Kuturan fektette le ennek a templomnak az alapjait.

Tegallalang – rizsteraszok
Érdemes egy magaslati pontról megcsodálni a mára már egyre inkább ritkaságszámba menő hegyoldali rizsteraszokat

Kintamani
A Kintamani falu szélén található kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a Batur vulkánra és a Batur-tóra. Az 1717 méter magas Batur vulkán mai is aktív, gyakran gomolyog füst a kráter felett.

Ubud
A fővárostól északra található Ubud múzeumaival, műtárgypiacával és galériáival kétségtelenül a sziget kulturális központja. Az Ubudi királyi palota megtekintésével képet lehet kapni arról milyen körülmények között éltek Balin a királyok.

Majomerdő
Jól szimbolizálja a balinéz hinduk természettel való békés együttélését. A dzsungelben kiépített sétaúton járhatjuk be a helyi makákók territóriumát, és testközelből figyelhetjük meg a majmok hétköznapi életét. Ha elég bátrak vagyunk, akár a kezünkből is etethetjük őket!

Kecak tánc
Kecak, vagy majom tánc, amely történetben Siva 11. reinkarnációja, a Hanumán néven ismert majomkirály majomhadseregével segíti kiszabadítani Ráma isten elrabolt és Ceylon szigetére hurcolt feleségét, Szítát a démonkirály, Ravana fogságából. Az ősi történetet elmesélő legismertebb balinéz tánc azonban igen csak új keletű, ugyanis a két világháború között itt élt német művész, Walter Spies koreográfiáján alapul, aki 1923-ban, 25 éves korában utazott először Indonéziába.

További információkért kattintson ide

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...