Home / Kiemelt / Az Utazó Család! Mindenüket eladták, hogy körbeutazzák a világot!

Az Utazó Család! Mindenüket eladták, hogy körbeutazzák a világot!

Sokak álmát váltotta valóra egy háromtagú család. A szülők és a 16 éves fiú ugyanis 2012-ben felpattantak 3 motorbiciklire és az óta is úton vannak. A Schram család 9 éve Hollandiából költözött Ausztráliába, mert új életre vágytak, ám úgy érezték, hogy ott sem igazi, ezért 2012-ben úgy határoztak, hogy mindent becsomagolnak, és nyakukba veszik a világot.

 

Semmiféle ilyen irányú tapasztalatuk nem volt, motorbiciklijük sem volt a legmegfelelőbb ilyen nagy távolságokra, a fiú, Mike pedig járművezetői engedéllyel sem rendelkezett. Összegyűjtötték az induláshoz szükséges pénzt, eladták a házukat és felmondtak a munkahelyükön, átépítették a motorokat, majd nekivágtak.

Amikor befejezik a Föld körüli útjukat, Mike lesz a legfiatalabb ember, aki valaha is körbejárta a világot. Mike szerint számos olyan fiatalt látott maga körül, akik olyan dolgokra pazarolták fiatalságukat, amelyekre gondolni akar.

„Meg szeretném mutatni nekik, hogy ezen kívül létezik egy csodálatos világ is csodálatos emberekkel. Félelmetes perspektívákkal kezdtünk neki az utazásnak. Veszélyes határátkelők, olyan országok, ahol azt mondták nekünk, hogy biztosan meghalunk. Mikor odaérkeztünk a valóság teljesen más volt. Az emberek mindenütt ugyanolyanok, hisz mindenhol csodálatos emberekkel találkoztunk” – mesélte Mike, aki 16 évesen már Alaszkát, Mexikót, Belizét és Guatemalát is megjárta, ahol számos kihívással találkozott.

Utazó Család2

Utazó Család3

Két év alatt 55 ezer kilométert utaztak, a kitűzött cél teljesítése pedig még két évet vesz fel.

Eddig Új-Zélandot, Kanadát, Alaszkát és Dél-Amerikát hódították meg, hogy aztán Európába érjenek. Mivel egy világkörüli útról van szó, nem volt, amiért sietniük, ezért számos útitervet készítettek. A céljuk nem az, hogy átutazzanak az országokon, hanem, hogy „éljenek.” Blogjuk legutóbbi bejegyzése szerint jelenleg Olaszországban, Pisában vannak, ahonnan tavasszal indulnak tovább. Tervükben áll, hogy román vízumot szerezzenek, és Oroszországba is el szeretnének látogatni.

 Forrás:

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...