Home / Kiemelt / Az USA legmagasabb lakóháza

Az USA legmagasabb lakóháza

Ennek az épületnek a lakásaiból egészen lenyűgöző kilátás nyílik majd a környező tájra.

A világ legmagasabb ember alkotta építménye nem más, mint a dubai Burj Khalifa, mely 2010-ben átadott épület teteje nem kevesebb mint 829,8 méteres magasságba emelkedik. Ehhez képest első hallásra kicsinek tűnhet az Egyesült Államok épülőben lévő legmagasabb lakóháza, de azért a 432 Park Avenue-t sem szabad lebecsülni.

Az 1926-ban épített, majd pedig 2007-ben lerombolt 495 szobás Drake Hotel helyén épülő 432 Park Avenue az elkészültekor várhatóan 426,11 méter magas lesz. A legolcsóbb lakás egy 351 négyzetméteres alapterülettel rendelkező rezidencia lesz, melynek ára 1,59 millió dollár. A legdrágább lakhelyért pedig nem kevesebb mint 95 millió dollárt kér majd az építő, igaz ezért a tetemes összegért cserébe már egy hat hálószobás, hét fürdőszobás és még saját könyvtárral is büszkélkedő “odút” kaphatunk.

Az építési munkálatok 2011 szeptemberében kezdődtek meg, jelenleg pedig hetente körülbelül egy új emeletet húznak fel a munkások. A 84 emeletes luxusingatlan várhatóan 2015 elején éri el a végleges magasságát, az első beköltözők pedig 2015 végén, vagy 2016 elején vehetik birtokukba az épületet. A megrendelők között egyébként arab sejkeket és orosz iparmágnásokat egyaránt találhatunk.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...