Home / Kiemelt / Ahol jó élni: az USA leggazdagabb államai

Ahol jó élni: az USA leggazdagabb államai

Ahogy hazánk megyéi, úgy gazdasági fronton az Egyesült Államok egyes régiói is jelentős éltérést mutatnak egymáshoz képest.

Bár a gazdasági világválság lényegében a világ összes országát megviselte kisebb-nagyobb mértékben, az USA-ban élőknek mind a mai napig nincs igazán okuk a panaszra. Az Egyesült Államok ugyanis a világ 50 (GDP alapján) leggazdagabb országának listáján a harmadik helyen tanyázik, de a hatalmas ország egyes területei között igen jelentős különbségek vannak.

Egy most napvilágot látott jelentésből kiderül, hogy az USA leggazdagabbnak mondható régiója egyértelműen Washington D.C. – a főváros a gazdasági válság 2008-as kitörése óta folyamatosan növekedést produkál, így például 2011-ben 1,9 százalékos volt itt a gazdasági növekedés. Washington D.C. egy főre eső GDP-je jelenleg mintegy 148251 dollárra tehető.

A lista második helyén Delaware található, mely állam az említett 2011-es esztendőben 1,6 gazdasági növekedést regisztrált, jelenlegi egy főre jutó GDP-je pedig mintegy 63159 dollár. A harmadik a sorban a 61853 dolláros Alaszka, a negyedik az 56242 dolláron álló Connecticut, az ötödik pedig Wyoming, a maga 55516 dolláros egy főre jutó GDP-jével.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...