Home / Kiemelt / A jeges világ csodája – utazás az Antarktiszon

A jeges világ csodája – utazás az Antarktiszon

A luxusutazások nem minden esetben szólnak a pompáról, a kellemes esti sétákról és a vásárlásokról. A nyüzsgő nagyvárosok divatja lejárt, és egyre többen neveznek be antarktiszi utazásra, ahol nincs körülöttünk emberi kéz munkája.

 

Minden ember legfőbb vágyai között szerepel, hogy életében legalább egyszer megcsodálhasson különleges helyeket, amely örök emlék maradna a számára. Külföldön megismerkedhetünk különböző népekkel, kultúrákkal, hagyományokkal, viszont egy valamiben az összes ország közös: van civilizáció. Ezért is hihetetlen kaland egy olyan földrészre utazni, ahol nincs nyoma az embernek, az iparosodásnak, és nincs körülöttünk más, csak az érintetlen természet az ott lévő élővilággal együtt.

 

 

Látnivalók

Hogy mit látni a Föld legdélebbi részén? Magát a természetet. Akik már látogatást tettek az Antarktiszon, egyetlen mondattal így tudnák jellemezni: „mintha nem is ezen a bolygón lennénk”. Szinte harapni lehetne a tiszta levegőt és a nyugalmat. Azok, akik pörgésre, menő éttermekre, szórakozóhelyekre vágynak, ne ide menjenek, mivel az utazás alatt fontos, hogy ne háborgassuk az ott lévő élővilágot.

Lakhelyként luxus kategóriás hajók szolgálnak az odalátogatóknak, ahol lehetőség van a kisebb-nagyobb kirándulások után visszatérni valamennyire a civilizációba és kipihenni a túra fáradalmait. A területet kis csónakokkal, hajókkal lehet fölfedezni, természetesen minden esetben szakképzett irányító segítségével, külön utazásra senki se vállalkozzon, mert az ottani természet sok veszélyt rejteget magában. Igaz, csakis csoportos kirándulásokra van mód, viszont ezek alkalmával megismerkedhetünk a Déli-sarkvidék állatvilágával: az albatroszok szinte egész utunkat végigkísérik, de találkozhatunk nagy számban pingvinekkel, fókákkal, bálnákkal, miközben megcsodálhatjuk a lélegzetelállító jéghegyeket, fjordokat. A kirándulás alatt bepillantást nyerhetünk az ott dolgozó kutatócsoportok mindennapjaiban, megtudhatjuk, hogyan zajlanak a munkálatok, a felfedezések, és személyesen is láthatjuk, tapasztalhatjuk, mennyi kárt okozunk folyamatosan a bolygónak.

 

Mikor érdemes odalátogatni?

Szélsőséges időjárása miatt novembertől márciusig érdemes odautazni, ugyanis az ottani nyári időszakban akár fagypont fölé is emelkedhet a hőmérséklet, ráadásul az állatvilág is sokkal aktívabb ezekben a hónapokban. Azt viszont számításba kell venni, hogy időérzékelésünk kissé összezavarodhat ott, ugyanis nyáron, hat hónapon keresztül a nap nem nyugszik le, tehát éjszakát ottlétünk alatt nem tapasztalnánk.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...