Home / Programok / VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

A Virsky – a világhírű Ukrán Állami Népi Együttes – 10 év után ismét Magyarországon!

Előadások: 2012. augusztus 3. Siófok; 4. Tata; 5. Győr; 7. Szeged; 8. Kecskemét; 9. Eger; 10. Nyíregyháza; 11. Székesfehérvár;
2012. augusztus 12. – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna

A világhírű koreográfus, Pavel Virsky 1937-ben alapította a nevét viselő VIRSKY Ukrán Állami Nép Együttest.

A VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes legfőbb célja, hogy összegyűjtse, megőrizze és repertoárján keresztül az egész világon népszerűsítse az ukrán nemzeti kultúrát, a népi hagyományokat, a néptáncot, a népzenét, a népviseletet.

Az idén 75 éves VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A táncosok szakmai tudása, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon ámulatba ejtik és elkápráztatják a közönséget.

A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, lelket felemelő erejét.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban, Amerikában, Kanadában.

Az egész világon több millió néző tapsolta vörösre a tenyerét a nagyszerű ukrán koreográfia láttán. A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes 2012 augusztusában egy lélegzetelállító és egyedülálló produkcióval érkezik Magyarországra.

75 év – 60 táncos- 50 díj – 1 név: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

Az előadás időtartama 2 x 50 perc.
Részlet az előadásból: www.livepoint.hu/virsky

Tekintse meg

3

Mindenki azt kapja, amit megérdemel!

A biciklisekkel őrjöngő, méregdrága BMW-t vezető bizniszmogul fején vascső szalad keresztül. A pisztollyal hadonászó bűnözőt ...