Home / Kiemelt / Both Miklós Folkside: Csillagfészek

Both Miklós Folkside: Csillagfészek

Lemezbemutató koncert

február 9. (szombat), 20:00, Fonó Budai Zeneház

A magyar világzenében kultikussá vált tagokból összeállt új zenekar elképesztő frissességgel, döbbenetes erővel és minden eddigitől eltérő hangon mutat csudákat a zenerajongóknak.

A Napra zenekar frontembere, Both Miklós köré épült zenekar (Lukács Miklós cimbalmos, Dés András ütőhangszeres, Novák Csaba bőgős, Szokolay Dongó Balázs fúvós – többek közt Sebestyén Márta, Dresch Quartet, Palya Bea és Balogh Kálmán együtteseiből) a koppenhágai WOMEX fesztivál nyitókoncertjére alakult, majd közös élmény hatására elkezdtek dolgozni az első lemezükön.

A virtuóz játékmód mellett egy egészen különleges lírai világ szólal meg a zenekar keze alatt.

Az alakulásáról Both Miklós így nyilatkozott:

“Régóta érlelődött bennem egy új zenei kísérletnek az igénye. A lehetőségek és az utak eddig nagyon szerteágaztak, azonban az elmúlt időszak próbái és koncertjei végül leegyszerűsítették a kérdést. Mindig is abban hittem, hogy egy zenekarnak akkor kell megszületnie, ha a résztvevők úgy érzik, hogy egy új dolgot tudnak hozzátenni a már meglévőhöz. Ez az érzés született meg bennünk.”

A Both Miklós Folkside koncertjei és hamarosan megjelenő új lemeze minden bizonnyal a 2013-as év egyik legnagyobb zenei csemegéjének ígérkezik.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...