Home / Kiemelt / A Kodály Központban várja közönségét a Rómeó és Júlia opera

A Kodály Központban várja közönségét a Rómeó és Júlia opera

Az elismerő kritikák, a közönség visszajelzése és a Kodály Központ tökéletes akusztikája eredményeképp a Pécsi Nemzeti Színház és a Pannon Filharmonikusok úgy döntött, hogy a februári opera ízelítő után az április 5-i premiert és a további Rómeó és Júlia előadásokat nem a színházban, hanem a koncertteremben rendezik.


A Rómeó és Júlia színmű számtalan adaptációja közül ez az opera követi legsimulékonyabban Shakespeare drámáját, s a Faust mellett ez Gounod egyetlen operája, amelyet a világ színpadai töretlenül repertoárjukra tűznek. „Olyan zene ez, mely könnyed francia szépségével, drámaiságának kifejező erejével, jellemeket, szituációt rajzoló ihletettségével, csodálatos szövegével lenyűgözött, már az első találkozásunk alkalmával” – mondta a darabról Gulyás Dénes a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója.

Nagy Viktor rendező alaposan kidolgozott előadást állított színpadra, ahol a mozgások és a főszereplők színészi eszközeinek köszönhetően a látvány túlmutat  a hangversenytermi körülmények között megszokotton, miközben nem szorítja háttérbe az énekszólamokat és a zenekar játékát. Az áprilisi előadásokon újítások is várhatók, a produkcióba bekerülnek azok a koreografikus részek, amelyek a februári bemutatóból kimaradtak, és ez még mozgalmasabbá teszi a jeleneteket. Az áprilisi öt előadás karmestere Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere, aki a tavalyi Falstaff operaprodukciókban mutatkozott be nagy sikerű operakarmesterként a pécsi közönségnek.


A Júliát alakító Kriszta Kinga először, míg a Rómeó szerepét megformáló Balczó Péter másodszor bújik a fiatal szerelmes bőrébe, s mindketten elismerően nyilatkoznak a februári bemutatón tapasztaltakról. „A Kodály Központ szépsége, és a Pannon Filharmonikusok önmagában garancia a minőségre. Kentaur jelmezei és a világítás élővé teszi a produkciót, a szereplő gárda pedig nagy lelkesedéssel valósította meg Nagy Viktor rendező zenét, és a karaktereket tiszteletben tartó instrukcióit” – összegezte tapasztalatait Balczó Péter.


Az előadásokra jegyek a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kodály Központban és interneten a jegymester webáruházban kaphatók.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...