Home / Kulináris / Ételek / Wellington bélszín

Wellington bélszín

Amilyen híres, olyan egyszerű elkészíteni

40 deka marhabélszín
40 deka csiperkegomba
4 szelet pármai sonka
1-2 evőkanál angol mustár
1 leveles vajastésztalap (20-25 dkg)
2 tojássárgája
olívaolaj
tengeri só

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. A bélszínt kevés forró olajon süssük át nagy lángon, gyorsan, minden oldalán. (Eszünkbe se jusson villát beleszúrva forgatni, mert elszáll a lélek belőle!) Hagyjuk hűlni.
3. A felszeletelt gombát – lehetőleg géppel – aprítsuk egészen apróra, majd tegyük szintén vastag falú, forró serpenyőbe, és megsózva, borsozva pároljuk kevergetve, körülbelül tíz percig, míg elillan minden nedvesség. Ezt is hagyjuk hűlni. (Dönthetünk kedvünk szerint, hogy teszünk 1 fej hagymát vagy sem, ha igen azt is aprítsuk fel, és pároljuk a gombával együtt.)
4. Kenjük meg a már kihűlt bélszínt a mustárral.
5. Fektessük a sonkaszeleteket folpackra, simítsuk rá a gombapépet, a közepére helyezzük a bélszínt, és szorosan csavarjuk fel, majd tegyük be a frigóba legalább fél órára.
6. Nyújtsuk ki a leveles tésztát akkorára, hogy majd a bélszínt beburkolja, és kenjük meg a felvert tojássárgájával. Tegyük a tésztalap közepére a bélszínt – persze folpack nélkül –, és ügyesen burkoljuk be körben, jól lenyomkodva a két végén a tésztát. Laza csuklóval éles késsel ejtsünk könnyed felületi vágásokat keresztben a tésztán. Tegyük a frigóba 5 percre, majd kenjük rá a maradék tojássárgáját. Hintsük meg tengeri sóval, borssal, és kiolajozott tepsiben süssük 190-200 fokon 20-30 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt fölszeletelnénk és tálalnánk. (G.R. sült krumplit ajánl mellé, és valami zöldsalátát. Szerénységem parmezános bébi spenótra gondol.)

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...