Home / Kulináris / Ételek / Tavaszi tészta

Tavaszi tészta

Hozzávalók:

400g penne(tészta)
200g felaprított kelkáposzta
100g bacon, apróra vágva
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
100g puha kecskesajt
reszelt parmezán, felszolgáláshoz (opcionális)

 

Elkészítés:

1. Forrásban lévő sós vízben főzzik ki a tésztát. Adjuk hozzá a kelkáposztát az utolsó 2 percre, majd csepegtessük le és a tálalásnál használjunk fel egy kevés főzési folyadékot.
2. Olaj nélkül süssük a szalonnát egy serpenyőben amíg ropogós nem lesz. Vegyük ki a serpenyőből. Hagyjunk egy kevés zsírt a serpenyőben és finoman pirítsuk meg a hagymát 2-3 percig, míg puha nem lesz.
3. A főtt tésztát és kelkáposztát öntsük egy serpenyőbe, majd keverjük hozzá a szalonnát és a kecskesajtot. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzésénél használt vizből, ha úgy tűnik egy kicsit száraz. Tálaláskor szórjunk reszelt parmezánt az ételre és a tálra.

Tekintse meg

tacsi

Elolvadsz majd a büszke tacskómamától és hat imádnivaló kölykétől

Vigyázat Állatbolondok… ez a cikk megolvasztja a szíveteket. Mikor már azt hittük, hogy az újszülött ...