Home / Kulináris / Édességek / Szuperdrága édességek

Szuperdrága édességek

Talán nem is él olyan ember a bolygón, aki ne szeretné a csokoládét – mi most a nem éppen két filléres csokikat mutatjuk be Olvasóinknak.

 

Egy finom kis csokoládé elfogyasztása azonnal boldogság hormon hegyeket szabadít fel az agyunkban, ami mellett tulajdonképpen már teljesen elhanyagolható szempont, hogy a csoki evés bizony hizlal. A sarki boltban akár már 100 forint ellenében vásárolhatunk magunknak ebből a teljesen legális, barna színű kábítószerből, de persze a csokoládéknak is meg van a maguk Rolls-Royce-a.

 

A neves brit luxusáruház, a Harrods nemrégiben vette fel kínálatába azt a libanoni csokoládé desszert különlegességet, melynek ára nem kevesebb mint 10 ezer dollár, vagyis átszámítva mintegy 2,4 millió forint. Ezért a nem kevés pénzrét egy olyan, negyvenkilenc apró csokit tartalmazó desszertet kaphatunk, melyek mindegyikét gondos emberi kezek csomagolják indiai selyembe, tetejükön pedig egy-egy Swarovski virág található.

 

A 10 ezer dolláros desszert azonban tulajdonképpen még akciós vételnek számít a világ legdrágább csokoládéja mellett. Ennek az édes élvezetnek az ára ugyanis – tessék megkapaszkodni – 1,5 millió dollár, vagyis mintegy 365 millió forint. Jó hír, hogy ebben az összegben nemcsak a néhány apró csokoládé, hanem már néhány drágakövekkel ékesített ékszer (nyaklánc, fülbevaló, gyűrű, karkötő) ára is benne foglaltatik.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...