Home / Kiemelt / Szuperdrága luxus-dinnye

Szuperdrága luxus-dinnye

Ebből a méregdrága gyümölcsből egy-két falat is igen komoly összegbe kerül.

Miközben a gazdasági világválságnak a jelek szerint továbbra sem akar vége szakadni és a szegényebb rétegek folyamatosan tovább szegényednek, addig a felső tízezerbe tartozó abszolút tehetős vásárlók mostanság sem spórolnak. Ékes bizonyíték erre az a gyümölcs, mely a napokban méregdrágán cserélt gazdát Japánban.

Történt ugyanis, hogy a szigetországban egy helyi árverésen egy titokzatos úriember olyan drágán vett két darab különleges Cantaloupe dinnyét, mely összegből akár már egy vadonatúj kisautót is vásárolhatott volna. Lényeg a lényeg: a mérlegen egész pontosan 3,7 kilogrammot nyomó két gyümölcs 15730 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 3,7 millió forintos áron cserélt gazdát. A japánok egyébként egyfajta státusz szimbólumként tekintenek erre a dinnyére, mely elsősorban tökéletesen kerek formájáról, egyedi textúrájáról, illetve T-alakú száráról ismerszik meg.

A 6400 dolláros szőlőfürtök és a 4000 dolláros görögdinnyék világában könnyen azt hihetjük, hogy nincs drágább az említett Cantaloupe dinnyénél, pedig van, mert korábban volt már két olyan dinnye is, mely még ennél a 3,7 millió forintos összegnél is magasabb áron került eladásra.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...