Home / Kiemelt / Pezsgő, mely a szemnek is élvezet

Pezsgő, mely a szemnek is élvezet

Ilyen az, amikor egy minőségi pezsgő nemcsak az ízlelőbímbóinkat képes elkényeztetni.

 

Egy nemes ital kapcsán adott esetben nemcsak magának a nedűnek a kortyolgatása jelent gasztronómiai élményt, hanem már az is, ha rápillantunk annak üvegére, és megkezdjük annak kibontását. Nagyon jól tudják ezt a különböző borok és pezsgők palackozásával foglalkozó cégek is, így nem ritka, hogy ezek a gyártók neves művészeket kérnek fel egyes termékeik elegáns feldíszítésére.

 

A keresztségben az igen hangzatos, Perrier-Jouët Belle Epoque Florale Edition by Makoto Azuma nevet kapott pezsgőt, pontosabban annak üvegét egy bizonyos Makoto Azuma nevezetű japán művész kézzel festett alkotása díszíti. A világszerte jól ismert japán stíluselemeket felvonultató különleges ital szeptembertől lesz kapható, természetesen igen limitált darabszámban és persze egyedi díszdobozban szállítva, így a 365 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 90 ezer forintos eladási ár abszolút nem nevezhető magasnak.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...