Home / Kulináris / Édességek / Panettone

Panettone

Hozzávalók:  
1 (7gr) csomag szárított élesztő
1 csésze meleg víz (45 ° C)
1/4 csésze fehér cukor
2 tojás
1/2 csésze zsírmentes sima joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál reszelt citromhéj
1/4 teáskanál só
4 csésze fehérítetlen liszt
1/4 csésze szárított áfonya
1/4 csésze mazsola
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál vaj

1. Egy közepes tálba öntsük össze az élesztőt, a meleg vízet és a cukrot. Fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig, vagy amíg habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojást, joghurtot, vaníliát, citromhéját, és a sót. Keverjük jól össze. Keverjük hozzá a lisztet 1/2 csészénként, amíg a tészta egy formálható labda nem lesz. Enyhén lisztezzük be a felszínét és dagasszuk 5-10 percig, ha szükséges adjunk hozzá még lisztet, amíg a tészta puha és hajlékony nem lesz.(de ne ragadjon) Helyezzük a tésztát egy nagy, vékonyan kikent tálba, fedjük le, és hagyjuk meleg helyen, amíg kétszeresére nem nő, kb. 1 óra alatt.

2. Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-ra és egy 20 cm-es panettone formát(papír vagy fém) kenjünk ki. Egy kis tálba, dobáljuk bele a szárított gyümölcsöket és a porcukorral együtt keverjük össze. Egy határozott mozdulattal nyomjuk ki belőle a levegőt, ezek után hempergessük bele lisztbe és gyúrjuk bele a gyümölcsöket.

3. Formáljunk labdát a tésztából, tegyük bele az előkészített formába, fedjük le lazán a törülközővel és hagyjuk 30 percig kelni vagy addig amíg a szélén ki nem buggyan. Kenjük be olvasztott vajjal a tetejét. Süssük 45 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz és egy fogpiszkálóval ellenőrízzük a közepét. Miután kihült tálaljuk.

Tekintse meg

tacsi

Elolvadsz majd a büszke tacskómamától és hat imádnivaló kölykétől

Vigyázat Állatbolondok… ez a cikk megolvasztja a szíveteket. Mikor már azt hittük, hogy az újszülött ...