Home / Kulináris / Ételek / Mit tud egy 70 ezer forintos hamburger?

Mit tud egy 70 ezer forintos hamburger?

Ezzel a kulináris különlegességgel a helyi McDonald’s gyorsétteremben egész biztosan nem fogunk összefutni.

 

Alig pár hete írtunk a világ legdrágább hotdogjáról, a többek közt homárt, sáfrányt, prémium kategóriás marhahúst és ehető aranylapocskákat felvonultató “theONEdog”-ról, melynek darabjáért nem kevesebb mint 1501 dollárt, vagyis átszámítva mintegy 370 ezer forintot kell fizetnünk. Ehhez képest tulajdonképpen filléres összegbe kerül az alábbiakban bemutatandó különleges hamburger.

 

Ez a speciális ételkülönlegességnek tekinthető hamburger az ínyenc ételeiről ismert Serendipity 3 étterem kínálatában bukkant fel. A hamburger egyik legfontosabb alapanyaga a prémium minőségű japán waygu marhahús, illetve a tízféle gyógynövény felhasználásával készített különleges szarvasgombás fűszervaj. Említést érdemel továbbá a cheddar sajt és a sült fürjtojás is, mely a készítők szerint remekül harmonizál a hamburger egyedi ízvilágával.

 

És akkor tárjünk rá a piszkos anyagiakra: a keresztségben Le Burger Extravagant nevet kapott hamburgerért 295 dollárt, vagyis mintegy 72 ezer forintot kell fizetnünk, és fontos, hogy a rendelést 48 órával az étterembe történő érkezés előtt le kell adnunk. A Le Burger Extravagant egyébként kifejezetten olcsónak mondható a tekintetben, hogy a világ legdrágább hamburgere, a FleurBurger 5000 kereken 5000 dollárba (1,2 millió forint) kerül, igaz ez az összeg már egy 1990-es évjáratú Chateau Petrus bor árát is magába foglalja.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...