Home / Kulináris / Édességek / Hogyan készítsünk Cupcake-t?

Hogyan készítsünk Cupcake-t?

Bármelyik torta receptjét felhasználhatja a cupcake elkészítéséhez. Az egyetlen dolog, ami változik az a sütési idő.

1. Ma banános süti receptből készítünk banános cupcaket. Mint minden tortánál, a tészta elkészítése előtt a tojást és a vajat szobahőmérsékletre melegítjük. Mérje ki a hozzávalókat, melegítse elő a sütőt, és készítse ki a tepsit várakozás közben.

2. Mielőtt a muffin formába helyeznénk a sütőpapírokat, permetezzünk egy vékony réteg olajat a formákba, ez segít, hogy ne tapadjon le a tészta.

3. Keverjük össze a vajat és a cukrot egy keverő tálban. Addig keverje közepes sebességen, amíg könnyű és puha nem lesz.

4. Ellentétben a sütemény-tésztákkal, melyek esetében elég ha a vaj és a cukor elkeveredik, itt egy kicsit több a munka a tésztával. A vajnak észrevehetően világosabb színűnek kell lennie, ha levegő éri. A keveréknek meg nagyon puhának kell lennie.

5. Kaparjuk le a keverőkről és a tál oldaláról  a puha keveréket. Adja hozzá a szobahőmérsékletű tojásokat egyenként és keverje el őket. A cél, hogy a tészta sima és homogén legyen.

6. Miután az utolsó tojás is teljesen elkeveredett, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a reszeljünk bele egy kevés citromhéjat. A banán torta receptjét követve, tegyük hozzá a tejszínt és a banán darabokat.

7. A lisztet, a szódabikarbónát, és a kakaóport átkell szitálni, mielőtt a többi alapanyaghoz kevernénk. Erre azért van szükség, hogy a tészta ne legyen csomós.

8. Miután minden alapanygot hozzáadtunk a tésztát keverjük amíg az sima nem lesz. A végén ügyeljünk arra, hogy egy szilikon spatulával az oldalára ragadt tésztát leszedjük és a többihez keverjük.

9. A legkönnyebben a cupcake és a muffin tésztát egy fagylaltos kanállal lehet egyenlő adagokra elosztani. Ez egy gyors megoldás és a kezeket is tisztán tartja. Természetesen egy kanállal is megoldható csak a lényeg, hogy egyenlően osszuk el a tésztát, annak érdekében, hogy egyenletesen süljön meg.

10. Amint a tepsi vagy tepsik készen vannak, azonnal lehet a sütőbe tenni. Az összes tésztát egyidőben kell felhasználni és sütőbe tenni.

11. A cupcake-keket magas hőmérsékleten és gyorsan kell sütni, hogy ne száradjanak ki. A sütő hőmérséklete legalább 175 ° C -os legyen. A kis méretük miatt, természetesen gyorsabban sülnek meg mint a sütemények. 20 perc után kezdje el ellenőrizni a tésztát: ha a tetejét megnyomja az ujjbegyével, akkor ruganyosnak kell lennie.

12. Amennyiben a felület ruganyos, egy fogpiszkáló segítségével ellenőrizze, a belsejét is. Szúrjon egy fogpiszkálót a közepébe és tartsa ott egy pillanatig, mielőtt kihúzza. Ha a tészta ráragad a fogpiszkálóra, folytassa a sütést még néhány percig. Ha a fogpiszkáló tisztán jönn ki, vagy egy pár morzsa tapad rá, akkor kész. Hagyjuk a tepsit kihülni, majd óvatosan távolítsuk el a süteményeket, hogy teljesen lehűljön, mielőtt cukormázzal és díszekkel díszitenénk.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...