Home / Kiemelt / Gyerekjáték a főzés!

Gyerekjáték a főzés!

A Konyha.tv most induló sorozatában Hargitai György mesterszakács, három gyermeke segítségével bemutatja, hogyan lehet finom és egészséges ételeket főzni úgy, hogy azokat a gyerkőcök is szeressék, és az elkészítésben is segíthessenek.

Sorozatunk első részében almás, vaníliakrémes piskótát készítettek, Livi és Enikő nagy örömére. Az ikerlányok nagyon szívesen segítettek apukájuknak, különösen a menet közbeni kóstolásban és a végeredmény „eltűntetésében”jeleskedtek.
Mint azt mesterszakácsunk elmondta, a lányok még válogatós korszakukat élik, előfordul, hogy hangulatuktól függ, hogy éppen mit szeretnek.

Enikő 7 éves kora ellenére már igazi ínyencnek számít, imádja az ízeket és illatokat. Ha eszik, akkor leül, és addig fel nem áll az asztaltól – történjék bármi -, amíg el nem fogyasztotta az ételt. Ahogy édesapja mondta: „olyan, mint egy kis Buddha”.
Livi inkább hektikus. Nála sokkal inkább az aktuális hangulata határozza meg, éppen mit szeret. De amire Gyuri bácsi – ahogy mi nevezzük – a legbüszkébb, hogy gyermekeit úgy nevelte, hogy legalább egy fogás naponta friss gyümölcs, vagy saláta legyen. Szerencsére az apróságok a zöldségeket és gyümölcsöket nem csak azért eszik, mert ez egészséges, hanem azért is, mert finomnak tartják és szeretik.

Gyerekjáték a főzés című műsorunk következő részében megismerkedhetünk Tomival, mesterszakácsunk elsőszülöttjével is, aki már kinőtt a válogatósságból, édesapja szavait idézve: „ő már mindent betol az arcába”.
A gyerekek sorozatunk minden részének állandó vendégei lesznek, fogadják szeretettel őket, és a közreműködésükkel elkészített ételeinket Önök is próbálják ki otthon.

 

A cikk további részleteiért kattintson ide: http://konyha.tv/gyerekjatek-a-fozes/

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...