Hozzávalók:
80dkg lazacfilé
citrom, bors, fokhagyma, só ízlés szerint
1/3 csésze szójaszósz
1/3 csésze barna cukor
1/3 csésze víz
1/4 csésze növényi olaj
Elkészítés:
- Dörzsőljük bele a friss lazacfilébe a citromos borsot(külön bors és lereszelt citromhéja is jó), a fokhagymát, és a sót.
- Egy kis tálba keverjük össze a szójaszószt, a barna cukrot, a vízet, és a növényi olajat, amíg a cukor fel nem oldódik. Tegyük a halat egy nagy műanyag tasakba vagy dobozba(aminek van fedele) és öntsük hozzá a szójaszószos keveréket, hempergessük meg és zárjuk le a tasak vagy a doboz tetejét. Hagyjuk állni a hűtőben 2 órát.
- Melegítsük fel előre a grill sütőt vagy a tepsit.
- Enyhén olajozzuk be a sütési felületet. Helyezze a lazacot az előmelegített felületre és egy kevés páclevet öntsünk rá. Süssük a lazacot 6-8 percig oldalanként, vagy amíg könnyed és puha nem lesz.(Vigyázzunk könnyed kiszárad)
- Köretnek párolt zöldséget és krumplipürét ajánlunk