Home / Kiemelt / Forralt bor

Forralt bor

Hozzávalók:
1 üveg vörösbor
60ml (4 evőkanál) barna rum
1 1/4dl Earl Grey tea
1 narancs negyedekre vágva, minden negyed megtűzve egy-egy szegfűszeggel
2 rudacska fahéj
1 csillagánizs
1 evőkanál sötét nádcukor
1 evőkanál méz

Tegyük a hozzávalókat egy lábosba és melegítsük, míg végül majdnem felforr. Az aromás bort azonban ne forraljuk fel, hanem forráspont előtt vegyük le a hőmérsékletet a lehető legkisebbre, hogy csak melegen tartsa a forralt bort addig, amíg poharakba merjük.

(Alkohol mentes változatát bor helyet szőlőlével, rum helyet pedig aromával készíthetjük el gyerekek számára!)

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...