Home / Kulináris / Ételek / Fokhagymás bundában sült garnéla

Fokhagymás bundában sült garnéla

Egyszerű sült garnélarák, remek íze van és olyan könnyű elkészíteni.

Hozzávalók:
25 dkg shrimp,garnéla vagy scampi (konzerv vagy mirelit),
1 tojás,
8-10 dkg finomliszt,
1 citrom leve,
1 kávéskanál reszelt citromhéj,
1 kávéskanál fekete bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál konyak.

Elkészítés:
A rákokat felolvasztjuk, ha mirelit vagy ha konzerv akkor lecsöpögtetjük. A habosra felvert tojáshoz,  hozzákeverjük a a citromlevet és a konyakot. Sóval, borssal, citromhéjjal, és az összezúzott fokhagymával ízesítjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sima, tejföl sűrűségű tésztát kapjuk.

A tésztába mártjuk a rákokat, és a 180 fokos olajban 4-5 perc alatt megsütjük, majd az olajból kivéve hűlni hagyjuk.
A kisült, lecsepegtetett rákot salátával bélelt tálra rakjuk és tartárba mártogatva fogyasztjuk.

 

Tekintse meg

tacsi

Elolvadsz majd a büszke tacskómamától és hat imádnivaló kölykétől

Vigyázat Állatbolondok… ez a cikk megolvasztja a szíveteket. Mikor már azt hittük, hogy az újszülött ...