Home / Kulináris / Édességek / Fehér csokis-málnás sajttorta

Fehér csokis-málnás sajttorta

Hozzávalók:

1 csésze csokis süti(ledarálva)

3 evőkanál cukor

1/4 csésze vaj(olvasztott)

1 (kb.0,3kg) csomag fagyasztott málna

2 evőkanál fehér cukor

2 teáskanál kukoricakeményítő

1/2 csésze víz

2 csésze fehér csoki darabok

1/2 csésze tejszín

3 (25dkg) csomag krémsajt, lágy

1/2 csésze fehér cukor

3 tojás

1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

1. Egy közepes tálba keverjük össze a ledarált csokis sütit, 3 evőkanál cukorral, és az felolvasztott vajjal. Utána egy 22cm-es torta forma aljába egyengesse el és nyomkodja bele a keveréket.

2. Tegyük egy fazékba a málnát, 2 evőkanál cukrot, kukoricakeményítőt és a vízet. Forraljuk fel és kb 5 percig hagyjuk a tüzőn vagy amíg a szósz sűrű nem lesz. Szűrjük át a szószt egy másik tálba, hogy eltávolítsuk a magokat.

3. Melegítsük elő a sütőt 165 ° C-ra. Egy fém tálba, egy fazék fortyogó víz fölött, olvasszuk fel a fehér csokoládét és a tejszínt. Kevergessük amíg krémes nem lesz.

4. Egy nagy tálban keverjük simára a krémsajtot és a 1/2 csésze cukrot. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével. Öntsük hozzá a vanília kivonatot és az olvasztott fehér csokoládét. A sajtos-fehér csokis krém felét öntsük a tortaformába. 3 evőkanál málna öntetet oszlassunk el a krém tetején. A megmaradt tésztát öntsük hozzá és újra 3 evőkanál málnát tegyünk a tetejére. A kés hegyével keverjük el a málna öntetet, hogy márványos hatást érjünk el.

5. Süssük 55 – 60 percig, vagy amíg a krém meg nem dermed. Celofánnal tekerjük körbe, tegyük a hűtőszekrénybe 8 órára, mielőtt kivennénk a formából. A maradék málna öntettel tálaljuk.

 

Tekintse meg

tacsi

Elolvadsz majd a büszke tacskómamától és hat imádnivaló kölykétől

Vigyázat Állatbolondok… ez a cikk megolvasztja a szíveteket. Mikor már azt hittük, hogy az újszülött ...