Home / Kiemelt / Bővül a magyar Bite Bakery Café gyorséttermi hálózata

Bővül a magyar Bite Bakery Café gyorséttermi hálózata

Budapest, 2013. május 15. A friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel új kávézótípust meghonosító BITE Bakery café második budapesti üzletét is megnyitotta a mai napon. Az üzleti koncepció változatlan, a társaság a magas minőségű termékekre koncentrálva kívánja bővíteni hálózatát elsőként Budapesten, majd később vidéken is. 

A februárban elindított első étterem sikeres debütálását követően a magyar vállalkozás az újabb megfelelő adottságokkal rendelkező helyszín kiválasztása után gyorsan, egy hónapos előkészítéssel alakította ki újabb üzletét a budapesti belvárosban, az Astoriánál. „Az első üzletünk sikere bebizonyította, hogy van kereslet a minőségi, hazai pékáruk iránt, a helyben, friss alapanyagból készülő perecekkel és csigákkal, a frissen csapolt joghurttal és a kávékkal egy új, népszerű kategóriával jelentünk meg a hazai piacon. Nagyon fontos a magas minőség fenntartása, ezért lépésről-lépésre kívánunk haladni, egy-egy új üzletet megnyitásakor körültekintően választjuk ki a helyszínt is, hiszen ebben a szegmensben a lokáción nagyon sok múlik.” – mondta el Pólus András a Bite Bakery café vezetője.

A társaság saját tőkéjéből és a Széchenyi Tőkealap kockázati tőkeforrásait is bevonva indította el első üzletét az év elején és folytatja a hálózat bővítését, a kitűzött terveknek megfelelően. A BITE Bakery café hálózat megjelenését közel másfél éves tervezés és előkészítés előzte meg, ez idő alatt a társaság piackutatást végzett Magyarországon és külföldön, illetve több mint 200 receptúrát tesztelt le a végleges változatok kialakításáig. „Az indulás óta már bővítettük is a kínálatunkat, a vevői visszajelzések alapján elmondható, hogy nagy sikert arattak a magyar ízlésvilágnak megfelelő perecek, és foszlós csigák, ugyanakkor külföldi vendégeink is szép számmal vannak”- emelte ki Pólus András.

A kávézó műszaki és technikai háttere az anyagcég, a magyar Thermotechnika Crown Cool csoport palettájáról került ki, amely vendéglátóipari berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá az elmúlt 30 év során. Nagy előnyt jelent a terjeszkedésben az anyacég vendéglátóipari ismerete, a forgalmazott konyhatechnikai eszközök teljes palettája és az ezekhez biztosított teljes körű szerviz, hiszen az így felállított komplex rendszer nagyban hozzájárul a stabil működéshez és az eredményes üzletmenethez.

Erre alapozva kíván a jövőben is tovább bővülni a társaság, a jó minőségű alapanyagokat előállítani képes magyar élelmiszeri beszállítói bázisra is építve. „Az alapanyagok kapcsán magas minőségi követelményeket fogalmaztunk meg, de úgy látjuk, hogy ez a vásárlók tudatosabb fogyasztásával is összhangban van, hajlandóak költeni a friss és helyben készült élelmiszerekre.”-erősítette meg Pólus András.

Friss perec és csapolt joghurt

A BITE bakery café termékei a helyszínen frissen dagasztott tésztából készülnek, a vendégek szeme láttára formázzák, ízesítik és sütik készre azokat. A kialakított technológia révén az üzletek folyamatosan tudnak friss készterméket kínálni, miközben a kiszolgálási idő megfelel a gyorséttermi körben elvártnak.

A perecek és tekercsek friss, omlós és egyben ropogós állaga és illata is vonzó a hazai vásárlók többsége számára. A termékek nem mélyfagyasztottak, az alap ízváltozatok (sós, édes) a vásárlók ízlésének megfelelőek, de tetszés szerint ízesíthetők a kiválasztott mártásokkal.

Organikus joghurt – csapolva. Saját fejlesztésű joghurtcsapolójával az étterem hazai gazdálkodók által előállított, organikus szörpökkel ízesített őrségi joghurtot is kínál a vendégeknek.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...