Home / Kiemelt / A világ egyik legdrágább koktélja

A világ egyik legdrágább koktélja

Ennek az isteni nedűnek érdemes minden egyes kortyát alaposan kiélvezni.

 

Az Egyesült Királyságban ezekben a napokban szinte minden a királynő megkoronázásának hatvandik évfordulójáról szól: szakértők becslése szerint a szigetországban néhány nap alatt közel 1 milliárd fontot adnak ki a gyémánt jubileumhoz kapcsolódó különböző termékekért. Pontosan ilyen termék az alábbiakban bemutatandó különleges ital is.

 

Davide Guidi, a londoni Four Seasons szállodában található Amaranto Bar vezetője kifejezetten a gyémánt jubileumra készítette el a Diamond Jubilee Fizz nevezetű, abszolút exkluzív koktélt. A különleges ital alapját egy drága konyak adja, melyhez málna likört, rózsa eszenciát és egy kevés pezsgőt kevernek. A koktél ára kereken 10000 font, vagyis átszámítva mintegy 3,8 millió forint, azonban megjegyzendő, hogy ezért az összegért egy apró gyémántot is kap a vásárló az ital mellé. A vásárlással azonban nem árt sietni, ugyanis a jubileumi koktél csak június végéig lesz kapható a Four Seasons-ben.

 

A világ legdrágább koktélját egyébként ugyancsak Londonban lehet kapni: a Novida nightclub itallapján szerepel egy közel 18 millió forintos koktél, melyben többek közt emberi fogyasztása alkalmas kis aranylapocskák is fellelhetők.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...