Home / Kulináris / Ételek / A legfinomabb vendégváró falatok: tojástekercsbe göngyölt hot-dogok!

A legfinomabb vendégváró falatok: tojástekercsbe göngyölt hot-dogok!

Ahogy egyre jobban lehűl odakint az idő, úgy nő a kedvünk ahhoz, hogy behúzódjunk kis meleg lakásunkba.  Hogy ne kelljen a társasági életünket is feladnunk a hideg miatt, meghívhatjuk magunkhoz barátainkat egy kis társasjátékra, na meg persze finom falatokra is.

A következő recept amellett, hogy minden ízlelőbimbót megmozgat, meghitt hangulatot is teremt, hiszen köztudott, hogy egy kiadós, közös étkezés még jobban összehozza az embereket.

Nézzük, mire lesz szükségünk:

– cérnakolbászokra, vagy virslikre
– az üzletekben kapható, úgynevezett egg roll wrap-re, azaz tojáslapra
– reszelt sajtra
– olíva olajra
– szószra, ízlés szerintElkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra, majd vegyünk elő egy tojáslapot, és fordítsuk rombusz mintára. A közepére tegyük egy kevés sajtot, majd mehet rá a virsli, majd csavarjuk fel, az oldalakat is betűrve.

Egy kevés vízzel a végénél tapasszuk össze a tekercset. Így járjunk el a többivel is. Ezután a hot-dogokat helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg olívaolajjal, és 15 percre mehetnek is be a forróságba. Az eredmény lenyűgöző. Tálaláskor tehetünk rá szószt is.

forrás

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...