Home / Kiemelt / 5 érv a mexikói tequila mellett

5 érv a mexikói tequila mellett

Sokak kedvenc bulis itala a tequila, amely azonban sokkal több egyszerű hangulatfokozónál. A 100% kék agávéból készült tequilák amellett, hogy igazi mexikói hangulatot varázsolnak, számos módon felhasználhatóak és mérsékelten fogyasztva még az egészségre is jó hatással lehetnek. Öt érv, hogy miért Mexikó első számú tequilája a legjobb választás!

 Ahogy a jó bornak, a jó tequilának sem kell cégér, a címkét azonban semmiképp ne felejtsük ellenőrizni! Ha ugyanis nem 100% agávéból készült az ital, a mexikói szakértők szerint inkább hozzá se nyúljunk. Ráadásul a tisztán agávéból készült ital arra is garancia, hogy elkerüljük a gyötrő, másnapos fejfájást.

 

A tequila igazán sokoldalú nedű, a szigorú Tequila Szabályozó Tanács öt féle változatot ismer el. Az el Jimador rajongók az érlelési időtől függően, három fajtából, a blanco, a reposado és az añejo közül válogathatnak. Míg az előbbi szinte egyenesen a lepárlóból jön és az agávé „nyers” ízét hordozza, a reposado két hónapig, az añejo több mint egy évig érlelődik fahordókban, és kap tölgyes-vaníliás, füstös ízjegyeket.

 

A tequila üvegbe zárt Mexikó. Amikor tequilát iszunk, a történelmet ízleljük meg. Kortyolgatás közben szinte körbejárhatjuk a mexikói szeszfőzdéket, átérezhetjük történelmüket. A Herradura lepárló például egy barátságos hacienda-nagybirtokon található, izgalmas múltja 1870-ig nyúlik vissza.

 

Mindezek mellett a tequila finom és szellemes is. Különleges desszertek alapanyagaként is rendkívül jól használható. Igazi specialitás például a reposadóból készült fagyalt, illetve a tequila-lime sajttorta.

 

Ám bárhogy is fogyasztjuk, a mexikóiak alapszabálya a mértéktartás. A poncsók és a mariachi zene hazájában a tequila nagyon kifinomult italnak számít, létezik is egy mexikói mondás: „Kortyold, ne vedeld”! Ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartani.

 

Az el Jimador elkötelezett híve a mértékletes alkoholfogyasztásnak.

 

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...