Home / Kiemelt / Titán, fa és bőr a méregdrága fotómasinán

Titán, fa és bőr a méregdrága fotómasinán

Ez a fényképezőgép nemcsak belbecs, hanem külcsín tekintetében is alaposan kitűnik a tömegből.

A Hasselblad egy igen komoly múltra visszatekintő fényképezőgép-gyártó vállalat, melyet 1841-ben alapíttotak a svédországi Göteborgban, és amely az elmúlt időkben elsősorban professzionális középformátumú fotómasinái révén tette le a névjegyét az asztalra. A Hasselblad most azonban számára teljesen új vizekre evez.

A cég a napokban megkezdi annak a Hasselblad Lunar nevezetű készüléknek a kereskedelmi forgalmazását, mely nem más, mint egy luxuskategóriás, tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgép. Az újdonság felületét többek közt olyan nemes anyagok borítják, mint például a titán, a fa (mahagóni, olíva), a bőr, a szénszálas műanyag, vagy az arany. Az olasz tervezők által megálmodott készülék számos különféle limitált szériás változatban készül.

Belül egy 24,3 millió képpontot számláló, APS-C méretű CMOS képérzékelő teljesít szolgálatot, mely a gyártó szerint DSLR-szintű képminőséget biztosít. A fényérzékenység ISO100 és ISO16000 között állítható, ezenkívül pedig említést érdemel még a villámgyors autofókusz, a 10 fps sebességű sorozatfelvevő, illetve a Full HD videófelvevő.

A 18-55 milliméteres kitobjektívet tartalmazó alapszett ára 6995 dollár, vagyis átszámítva mintegy 1,65 millió forint.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...