Home / Kiemelt / Tükörreflexes minőség kompakt méretben

Tükörreflexes minőség kompakt méretben

Ebben a parányi készülékben egy olyan szenzor rejtőzik, mely egyenesen a legprofibb DSLR gépekből érkezett.

A hatalmas méretű és nem éppen könnyű tükörreflexes digitális fényképezőgépeket elsősorban kiváló képminőségük miatt szeretjük, a kompakt masinákat pedig azért, mert bármikor könnyen zsebre tudjuk vágni őket. A Sony most kísérletet tesz a két vonulat összeházasítására.

A keresztségben Sony Cyber-shot DSC-RX1R nevet kapott kompakt fényképezőgép mindössze 113x65x70 milliméter méretű, illetve 482 gramm tömegű, viszont egy hatalmas méretű fényérzékelő kapott helyet benne. Ez a Full Frame méretű CMOS szenzor egész pontosan 24,7 millió képpontot vonultat fel, a legnagyobb választható fotófelbontás 6000×4000 képpont, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható.

A lehető legjobb képminőség és az igen magas vonalélesség elérése érdekében a szenzor elől elhagyták az aluláteresztő szűrőt, a képfeldolgozásról pedig egy nagyteljesítményű processzor gondoskodik. Említést érdemel továbbá a 3 colos és 1,229 millió képpontos Xtra Fine TFT LCD, az f2-es fényerejű 35 milliméteres objektív, illetve a Full HD felbontású videófelvevő.

Az abszolút felsőkategóriás minőségnek persze alaposan megkérik az árát: a fémvázas prémiummodell ára mintegy 1 millió forint.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...