Home / Autó-Motor / Autó / Szuperdrága Ferrari 599XX Evo

Szuperdrága Ferrari 599XX Evo

Ezt a száguldásra termett sportkocsi ritkaságot most egy nagyon jó ügy szolgálatába állította az olasz gyártó.

 

Mint ismeretes, Olaszország Emilia-Romagna régióját május 20-án a kora reggeli órákban 6-os erősségű földrengés érte és azóta is több utórengés rázta meg a vidéket. A természeti katasztrófa igen komoly károkat okozott, és ez arra készítette a Ferrarit, hogy minden eszközzel segítse a földrengés károsultjait.

 

A Ferrari vezetősége úgy döntött, hogy online árverésre bocsájt néhány igen csak értékes, valódi ritkaság számba menő sportkocsit és egyéb Ferrari relikviát, az aukcióból befolyó pénzt pedig átutalja a földrengés károsultjait segítő alapítvány számlájára. Az egyik legkülönlegesebb ilyen autó nem más, mint egy Ferrari 599XX Evo. Ez az irtózatos teljesítményű fenevad az utcai használatra készült Ferrari 599 sportpályákra kihegyezett testvérmodellje.

 

Mivel az 599XX-ből mindösszesen harminc példány készült, a járgány igen komoly értéket képvisel. Szakértők a kocsi piaci értékét előzetesen mintegy 1,6 millió dollárra becsülték, a versenyautó végülis azonban ennél is drágábban, mintegy 1,78 millió dolláros (512 millió forint) áron cserélt gazdát. A vásárló egyébként nem más, mint Benjamin Sloss, a Google egyik vezetője, aki közismerten rajong a szuperautókért. A kocsihoz hasonlóan sárgára festett kulcsokat maga a Ferrari igazgatója adta át a kaliforniai üzletembernek, még pedig Alonso és Massa társaságában.

 

A Ferrari 599XX Evo-t utcán egyébként nem is lehet vezetni, hanem csak a Ferrari által biztosított zárt pályákon, versenykörülmények között. A kocsiba szerelt hatliteres V12-es erőmű teljesítménye nem kevesebb mint 740 lóerő, és érdekesség, hogy az autón ugyanolyan állítható hátsószárny (DRS) kapott helyet, mint amilyen Alonso és Massa F1-es torpedóján is található.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...