Home / Kiemelt / Szuperdrága új Leica fényképezőgép

Szuperdrága új Leica fényképezőgép

Ilyen fotómasinával bizony csak igen ritkán fogunk találkozni a szembejövő turisták nyakában.

A Leica szó hallatán legtöbbünk számára a kiváló minőségű fényképezőgépek, illetve egy bizonyos “Made in Germany” matrica jut eszébe. Ez persze nem is meglepő, hiszen az igen komoly múltra visszatekintő német vállalat az elmúlt évtizedekben jó néhányszor letette már névjegyét az asztalra.

A Leica legközelebb a jövő hét elején fog hallatni magáról, ugyanis ekkor debütál majd a cég legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépe, a Leica X Vario Type 107, melyről azonban már most tudni lehet szinte mindent. A masinába egy 16,5 megapixeles és APS-C méretű képérzékelő kerül, melynek fényérzékenysége ISO100 és ISO12800 között állítható.

A 133x73x95 milliméter méretű, illetve 679 gramm tömegű újdonság elejére egy Leica Vario Elmar 1:3.5-6.4/18-46mm ASPH objektív került, hátul pedig egy 3 colos képátlójú és 921 ezer pixeles TFT kijelző teljesít szolgálatot. Szólnunk kell továbbá az integrált vakuról, a Full HD felbontású videófelvevőről, illetve a készülékhez mellékelt teljes értékű Adobe Photoshop Lightroom szoftverről.

A Leica X Vario Type 107 várhatóan 2500 eurós, vagyis mintegy 770 ezer forintos áron debütál majd a boltok polcain.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...