Home / Best of / Híres emberek / Sikeres nők: Orosz Barbara

Sikeres nők: Orosz Barbara

Tűsarokkal a spiccen

A pikáns szépségű Orosz Barbara változatos szakmai karriert tudhat a magáénak: elvégezte a Gór Nagy Mária Színitanodát, epizód- és főszerepek sorát játszotta a Vígben, a Pesti Színházban, a Nemzetiben és Győrött. A Cool Tv éjszakai erotikus talk showjával lett országosan népszerű. Jelenleg kitalálója, ötletgazdája, gyártásvezetője, producere, műsorvezetője a TV2 női magazinjának, a Tűsaroknak.

– Hiánypótlónak szántad a ezt a műsort?
– Eléggé önző vagyok. Mindig azt csináltam, amit szeretek. Csak abban tudok jó lenni, amiért igazán lobogok. Volt egy három és fél évig futó sikeres műsorom, a Cool Night Extra, amelynek kapcsán még ma is meg-megállítanak. Amikor a TV2 felajánlotta, hogy vezessek náluk egy női magazint, úgy éreztem, mennem kell, mert nagyon passzol hozzám. Sajnos nem értettünk egyet a készítőkkel abban, miként kellene megszólítani a nőket. Közben egy másik csatornától is kaptam ajánlatot. Amikor azt már majdnem elfogadtam, meglepetésemre fölvetették, hogy készítsek egy saját műsort. Életem nagy ajándéka, hogy a TV2-nél láttak bennem affinitást a produceri munka iránt is. A Tűsarokban sikeres nőket szólaltatok meg az élet minden területéről, de a műsor minden nőnek szól. Sokan, persze, nem tudják megfizetni azokat a ruhákat, éttermeket, sportokat, ékszereket, amiket bemutatunk, de álmodozni, inspirálódni mindenki szeret. És ha látják – mondjuk – azt, hogy egy luxus cipőüzletben éppen milyen színek vannak divatban, lehet, hogy valaki a maga háromezer forintjából vesz magának egy műanyag cípőt hasonló színben.

– Az ízlésformálásra helyezed a hangsúlyt?
– Nem szerettem volna beállni a női magazinműsorok sorába. Hiszek abban, hogy a kereskedelmi televízióban is lehet tartalmat közvetíteni. Olyan családból jöttem, ahol nagyon fontosak az értékek, és színésznőként is ebben a világban nőttem fel. A Tűsarokban igyekszem teret biztosítani értékes embereknek, akik ugyan nem celebek, de olyan mondanivalójuk van, ami mindenki számára érdekes lehet. A hazai divattervezők nagyon hálásak azért, hogy bemutathatják az aktuális kollekciójukat, elmondhatják, honnan jöttek, mi vezérli őket.

– Civilben mennyire vagy divatfüggő?
– Érdekel a divat, de nem akarok megfelelni az aktuális trendeknek. Az öltözködésünk tökéletesen tükrözi azt, hogy mit gondolunk magunkról, és mit szeretnénk üzenni a külvilágnak. Otthon is nagyon odafigyelek arra, hogy a páromat ne úgy várjam, mint aki le van harcolva.

– Mitől érzed magad sikeres nőnek?
– Akkor tudsz kreatív és sugárzó lenni, ha boldog vagy. Számomra a siker titka a szabadság, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Éppúgy siker, hogy rám talált egy férfi, aki imád, és olyannak fogad el, amilyen vagyok.

– Holott a férfiak többsége nem szereti az ambiciózus, öntudatos nőket.
– Minden korábbi páromat zavarta, hogy ambiciózus vagyok. A karrierizmus számomra nem szitokszó. Általános vélekedés, hogy akinek a karrier a legfontosabb, az törtető, átgázol másokon. Bennem azonban soha nem volt törtetés, sem a színházban, sem a televízióban. Sokan kérdik tőlem, mikor vállalok gyereket, mikor alapítok családot. Egyelőre nem fér bele a magamról alkotott képbe egy gyerkőc. Még nem tudnék jó anya lenni. Nagy vágyam, hogy tíz éven belül filmproducer legyek. Addig is tanulom a szakmát.

– Nem hiányzik a színház?
– Beleszerettem a televíziózásba a Cool TV-nél. Igazából Győrben ragadott magával a színház varázsa, de az akkori igazgató szerint a televíziózás összeférhetetlen volt a színpadi színészettel. Azóta nem léptem színpadra. Most inkább arra vágyom, hogy egy jó filmben játszhassak.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...