Home / Divat / Férfi Divat / Férfi cipődivat / Űrtechnológia az új Nike cipőkben

Űrtechnológia az új Nike cipőkben

Immár nemcsak a Forma 1-es torpedókon, hanem a sportcipőkben is felbukkannak az űrtechnológiából ismerős anyagok.

 

Az NBA (National Basketball Association, Nemzeti Kosárlabda Szövetség) ugyebár a világ legjelentősebb férfi kosárlabda ligája melynek 2012-es playoff mérkőzései nemrégiben kezdődtek meg. Az idei szezon találkozóin az olyan nagy sztárok, mint például LeBron James és Kobe Bryant a Nike legújabb fejlesztésű, ultra high-end kategóriás kosárlabda cipőit viselik.

 

Ezeket a cipőket az alapoktól kezdve teljesen újratervezték, hogy maximálisan meg tudjanak felelni a professzionális felhasználási körülményeknek, vagyis az NBA meccseken történő helytállásnak. A különböző szénszálas és kevlár betéteket felvonultató cipők révén a Nike szerint minden korábbinál jobb kosaras teljesítmény érhető el.

 

A kígyóbőrhöz hasonló külső borítást kapott Elite Series sportcipők a Nike szerint azonban nemcsak a profi sportolók, hanem gyakorlatilag bárki igényeit képesek kielégíteni, így a kereskedelmi forgalomban is kaphatóak. A Nike legmodernebb kosárlabda cipőinek (LeBron 9 PS, Nike Kobe VII, Nike Zoom Hyperdunk) ára 200-250 dollár, vagyis átszámítva mintegy 45-55 ezer forint körül mozog.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...