Home / Autó-Motor / Autó / Pagani Zonda Revolucion: forradalmi aszfaltszaggató

Pagani Zonda Revolucion: forradalmi aszfaltszaggató

Az olasz sportkocsigyártó bemutatta a Zonda legutolsó kiadását, az irtózatos teljesítményű Revoluciont.

A Pagani Zonda 1999-ben mutatkozott be és az elmúlt években számos különböző limitált szériás példány készült belőle. Tavaly pedig megérkezett a Huayra nevezetű utódmodell, így tulajdonképpen csak idő kérdése volt, hogy az olasz manufaktúra mikor fejezi be a Zonda gyártását. Ez a pillanat most elérkezett, mindenesetre jó hír, hogy a Zonda abszolút stílusos formában búcsúzik tőlünk.

Lehullott ugyanis a lepel az utolsó Zonda modellről, mely nem más, mint a Zonda R-re épülő Zonda Revolucion. A Mercedes-től származó hatliteres V12-es benzinmotor már nem 750 lóerős, hiszen az 50 lóerős izmosítást követően immár 800 lóerős teljesítményt képes produkálni. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a nyomatékcsúcs már eléri a 730 Nm-t.

A karbon-titán ötvözet vázat felvonultató újdonság rendkívül könnyű, hiszen mindössze 1070 kilogrammot nyom a mérlegen. Említést érdemel továbbá a manuálisan szabályozható sport kipörgésgátló és ABS, a nagyteljesítményű Brembo fékrendszer, a továbbfejlesztett aerodinamikai csomag, illetve az egyenesen a Forma-1-ből érkezett DRS.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...