Home / Divat / Férfi Divat / Nincs ennél drágább óra

Nincs ennél drágább óra

Ennek az órának az árából bizony akár egy nagyobb birtokot, vagy luxusingatlant is vásárolhatnánk magunknak.

A hagyományos mutatós időmérő szerkezetek – legyenek azok a falon, a zsebünkben, vagy akár a csuklónkon – szerencsére csak nem akarnak kikopni a piacról, jöhet bármilyen high-tech digitális óra, vagy éppen nagykijelzős okostelefon. Ezek az órák tehát időtlen értékeket képviselnek és néhány közülük akár nagyobb vagyonokat is érhet.

A világ aukción valaha eladott legnagyobb értékű órája egy Patek Philippe gyártmányú, “The Henry Graves Super Complication Watch” nevezetű egyedi zsebóra volt. Ez a szuperkomplikált felépítésű, illetve -működésű időmérő szerkezet legutóbb 1999-ben cserélt gazdát, amikor is a jelenlegi tulajdonosa, egy katari sejk 11 millió dollárt, vagyis átszámítva mintegy 2,6 milliárd forintot fizetett érte.

A 36 milliméteres üveglapot, illetve 18 karátos aranybevonatot virító zsebóra 1933-ban készült, még pedig egy New York-i bankár, Mr. Henry Graves Junior megrendelésére. A Patek Philippe munkatársai több mint öt esztendőt fordítottak az óra tervezésére, illetve gondos legyártására – a “The Henry Graves Super Complication Watch” több mint 900 darab apró alkatrészt vonultat fel.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...