Home / Autó-Motor / Autó / Mit tud a legújabb brit sportkocsi?

Mit tud a legújabb brit sportkocsi?

A kékvérű angol gyártó bemutatta legújabb modelljét, mellyel nem csak gyorsan, hanem nagyon stílusosan is közlekedhetünk.

Az Aston Martin időről időre előrukkol valamilyen új sportkocsival, melyek mindegyik szinte teljesen ugyanúgy néz ki. No persze egy igazi Aston Martin rajongó villámgyorsan meg tud különböztetni egymástól egy DB9-est és egy Vanquisht, most pedig egy újabb modell került be a repertoárba.

A keresztségben Aston Martin V12 Vantage S nevet kapott újdonság gépházteteje alatt egy 6 literes lökettérfogatú V12-es benzinmotor található, melynek teljesítménye nem kevesebb mint 573 lóerő. Az újdonság egész pontosan 1665 kilogrammot nyom a mérlegen, így nem csoda, hogy kevesebb mint 4 másodperc alatt fel tud gyorsulni nulláról százra, illetve, hogy a végsebessége eléri a 330 kilométer/órát.

A 620 Nm nyomatékú vadállatba egy automatizált működésű és hét fokozattal rendelkező Sportshift III AMT sebességváltó került. A hátsókerékhajtású Aston Martin V12 Vantage S kapcsán említést érdemel még az adaptív lengéscsillapító, a nagyteljesítményű Brembo fékrendszer, a könnyített felnik, illetve a minden körülmények között optimálist tapadást biztosító új Pirelli P Zero gumiabroncsok. A legújabb Aston Martin ára mintegy 50 millió forint.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...