Home / Kiemelt / Mit tud a Canon legújabb nagyágyúja?

Mit tud a Canon legújabb nagyágyúja?

A japán gyártó egy igen komoly tudású tükörreflexes újdonsággal rukkolt elő.

A Canon még 2010 nyarán jelentette be az EOS 60D típusjelzésű DSLR fényképezőgépet, melynek most végre megérkezett a sokak által várva várt utódmodellje. A Canon EOS 70D egyik legfontosabb újdonsága a Dual Pixel CMOS AF, melynek révén az eddigieknél ötször nagyobb fókuszálási sebességet kapunk élőkép üzemmódban, vagy Full HD videók készítésekor.

Természetesen a felbontást sem hagyta változatlanul a gyártó: az újgenerációs CMOS képérzékelő az eddigi 18 helyett immár 20 millió képpontot vonultat fel, és a korábbinál alacsonyabb képzajjal kecsegtet. Megújult továbbá a fókuszrendszer, vagyis az eddigi kilenc pontos AF átadta a helyét egy tizenkilenc pontos megoldásnak, melynek ráadásul minden pontja keresztszenzoros.

A 139x104x79 milliméter méretű, illetve a mérlegen akksival együtt 755 grammot nyomó újdonság hátlapját egy 3 colos képátlóval és 1,04 millió képponttal rendelkező kijelző uralja, mely egyrészt mozgatható, másrészt ezenfelül még érintésérzékeny is. Szólnunk kell továbbá a 7 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevőről, a HDR funkcióról, illetve a RAW támogatásról.

Ez egyébként a gyártó második olyan tükörreflexese, mely beépített Wi-Fi vezérlővel bír, melynek köszönhetően pillanatok alatt továbbíthatók az elkészült felvételek, illetve okostelefonról, vagy tabletről akár távvezérelhetjük is a fényképezőgépet. Az újdonság hivatalos európai listaára 1099 euró, vagyis átszámítva mintegy 340 ezer forint.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...