Home / Best of / Híres emberek / Mekkora vagyonnal bír Putyin?

Mekkora vagyonnal bír Putyin?

Oroszország első embere abszolút nem veri a fogához a garast – szereti két kézzel szórni a pénzt.

 

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin 2000 és 2008 között az Oroszországi Föderáció elnöke volt, aztán 2008 és 2012 között a miniszterelnöki posztot töltötte be, jelenleg pedig újfent a hatalmas népességű és területű ország elnöke. Putyin közismerten jó módban él, így tulajdonképpen nem is meglepő, hogy milyen komoly értékű vagyontárgyakkal rendelkezik.

 

Egyes források szerint Putyin évente nem kevesebb mint 2,5 milliárd dollárnyi pénzt ad ki különböző luxus dolgokra. Így például világszerte nem kevesebb mint húsz hatalmas palotával rendelkezik, melyek közül a legkomolyabb ingatlan értéke megközelíti az 1 milliárd dollárt. Ugyancsak komoly értéket képvisel az elnök légi- és vizi flottája is: negyvenhárom repülőgép, tizenöt helikopter és négy megajacht áll Putyin tulajdonában. Az egyik repülőgépe például 18 millió dollárt ér, a benne lévő exkluzív toilet értéke pedig meghaladja a 75 ezer dollárt.

 

Putyin a méregdrága autókat sem veti meg, garázsaiban több mint 700, azaz hétszáz darab luxus kategóriás limuzin, illetve sportkocsi parkol. Az elnök 700 ezer dolláros karóra gyűjteménye pedig már tulajdonképpen csak hab a tortán.

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...